0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Levesbetét száraztésztákkal is lehet pályázni a kiváló minősítésért

Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

A Termékmustra egy laboratóriumi, érzékszervi és csomagolástesztből álló vizsgálatsorozat, amely polcfelméréssel kezdődik. A polcfelmérést, valamint a nevezési időszakot követően 49 db 8 tojásos levesbetét száraztészta vizsgálata kezdődött meg.

A laboratóriumi vizsgálatok után szakértők és laikusok úgynevezett minőségmustrán kóstoltak meg 44 levesbetét száraztésztát annak érdekében, hogy a legkiválóbb termékek később elnyerhessék a KMÉ védjegy használati jogát.

A 23 legjobbnak ítélt 8 tojásos levesbetét száraztészták a csúcsbírálaton és csomagolásteszten folytathatták a versenyt.

Ennek eredményeként 13 termék gyártója vagy forgalmazója számára nyílt meg a lehetőség, hogy terméke KMÉ arany fokozatot szerezhessen. A legjobbnak ítélt levesbetétek között formák szerint 3 csigatészta, 2-2 eperlevél és cérnácska, valamint 1-1 boglyas cérna, cérnametélt, zab, pántlika, gyufametélt és csipet szerepel.

Amennyiben egy termék márkatulajdonosa pályázik, úgy további minősítési szakaszokon kell még kiválóan teljesítenie. A gyártóüzem helyszíni szemléjét és bírálóbizottsági javaslatot követően lehet majd jogosult a védjegy használatára.

A KMÉ minőségrendszerről, valamint a védjegyes termékekről minden információ megtalálható a www.kme.hu weboldalon.

Forrás: Nébih