0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Gyémántdiplomások: az európai hírű mezőgazdaságért dolgoztak

Mint jogutód intézmény vezetője, 23 személynek adott át Gyémánt Emléklapot technikumi tanulmányai befejezésének 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepség keretében Mezőtúron Dr. habil Fülöp Tamás, a kecskeméti Neumann János Egyetem (NJE) rektora Brinza Attila, oktatási és képzési igazgató úr társaságában.

Az egykori Mezőtúri Mezőgazdasági Gépész Technikumban 1962-ben 56-an kaptak mezőgazdasági gépész technikusi oklevelet. Közülük az ünnepségen személyesen 9-en, illetve többek helyett, akadályoztatásuk miatt a megjelent hozzátartozójuk vette át az értékes, díszes okmányt (jó néhányan posztumusz részesültek az elismerésben).

Az európai hírű magyar mezőgazdaság szakember gárdájában végzésük után sikeresen tevékenykedők köszöntésekor egyetemünk rektora egyebek közt elmondta:

Megható érzés a 60 évvel ezelőtt végzettek számára emléklapot átadni. Fontosnak tartotta, hogy ezek a „szépkorú” mezőtúri diákok ennyi idő után is összetartó közösséget alkotnak, méltán büszkék hagyományaikra, intézményükre és tanáraikra.

Örömteli, hogy az első évfolyamok egyik tanára, Kara Miklós tanár úr is jelen volt az ünnepségen.

Az ünnepségen személyesen megjelent jubilálók az egyetem vezetőivel: Vrubovszki László, Zoltán Tibor, Mári József, Mórocz György, Fánkuly László, Szabó Pál, Kara Miklós mezőtúri technikumi tanár, Járai Lajos, Dr. habil Fülöp Tamás, az NJA rektora, Kiss Elek, Brinza Atilla, az NJA oktatási és képzési igazgatója, Sándor Ferenc

Rektor úr azt is kifejtette, hogy az egyetem vezetőjeként kiemelt feladatának tartja a képzési hagyományok ápolását, a korábbi hallgatókat tömörítő közösségek munkájának támogatását, ahogy ez jelen esetben is történik. Meggyőződése, hogy a korábban náluk végzett hallgatók tudásukkal, szakmai sikereikkel, tapasztalataikkal, kapcsolat-rendszerükkel, életútjuk példájával sokat tudnak segíteni a jelen intézményi kihívások megoldásában, végső soron a mai fiatal hallgatói generáció tudásának növelésében.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu