Back to top

Ködbe burkolt csodavágta és lóerőrobbanás válogatott fogathajtóval

Ködbe burkolt lovastúrán beszélgettünk Cseri Dáviddal, az Állami Ménesbirtok igazgatójával, majd válogatott fogathajtóval próbáltuk ki, milyen a "lovas-rally". Az AgroTime stábja ezúttal Szilvásváradra látogatott.

Ködben burkolt csodavágta és lóerőrobbanás válogatott fogathajtóval | MMG-Agrotime | MMG

Cseri Dávid, a hamarosan 29. évét betöltő igazgató mintegy három éve vezeti a ménesgazdaságot. Lovas családba született, életét főként a lovak határoztak meg, így nem csoda, ha fiatalkora ellenére tisztában a lovas világban zajló jelenlegi helyzettel.

Mint meséli, az Agrárminisztériumnak címzett előterjesztésébe foglalt kitűzött célokból mostanra sok minden megvalósult:

honvédhuszár-díszegység megalapítása, vagy például a szilvásváradi lovak visszatérése a nemzetközi lovassport porondjára.

Donáta kérdésére válaszolva, céljai közt említi, hogy díjugratásban és díjlovaglásban is szeretne Szilvásváradon világbajnokságot rendezni, aminek megvan a kellő alapja, ugyanis a 2024-es négyesfogathajtó-világbajnokságot itt rendezik majd meg, és aminek előkészületein már javában dolgoznak. Ezek mellett célja továbbá, hogy a lipicai lovasközpont példájára, a gazdaság többi része is hasonló, XXI. századi technológiai-infrastrukturális fejlesztéseken menjen keresztül, megőrizve a hagyományőrző konzervatív szellemiséget.

Cseri Dávid meghívta a ménesgazdaságban

Ifj. Galbács Ferencet, aki nem régen érkezett hazai a római négyesfogathajtó-világbajnokságról csapattársával, Váci Istvánnal. A lipicai lovakat hajtó versenyző helyet kínált Donátának a fogaton,

így közvetlen közelségből láthatta, milyen lófogattal ralizni egy akadálypályán. Donáta arca természetesen mindent elárul…

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) az MTI-vel.

Felmérik az ürgeállományt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén

Felmérik az ürgeállományt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén áprilisban, hogy a szakemberek alaposabb képet kapjanak a repülőtér ürgeállományának térbeli eloszlásáról - közölte a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Megalakult a Magyarországi Precíziós Állattartásért Egyesület

31 taggal megalakult a hazai precíziós állattartás fejlesztését célul kitűző egyesület. A civil szervezet alapítói állattenyésztési szakemberek, állattartók, kutatók, és az állattartáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtanak a cégek, köztük kiadónk, a Magyar Mezőgazdaság Kft. is.

Borjúkorban dől el a tehénkori egészség!

Az Eurofins Vetcontrol legutóbbi online szemináriumán Vass-Bognár Barbara azt elemezte, hogy a borjú- és növendékkori stressz hogyan befolyásolja a tehenek későbbi életteljesítményét.

Emelkedhet a bárány felvásárlási ára a húsvéti időszakban

A szűkös kínálat miatt kisebb mértékben emelkedhet a bárány felvásárlási ára a húsvéti időszakban - közölte a Juh Terméktanács az MTI-vel.

Kuvaszok segítik a polgárőrök munkáját

Fel kell hívni a figyelmet a kuvaszokra, ismertté kell tenni őket, mert azt szeretnénk, ha minél többen magyar kutyafajtát választanának, mikor házi kedvencet szeretnének maguknak - jelentette ki V. Németh Zsolt, magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos az Országos Polgárőr Szövetség részére felajánlott három kuvasz kölyök átadásakor, Dunakeszin.

Kína újranyitása kis haszonnal jár a helyi baromfiiparnak

A kínai csirketermelők csekély azonnali haszonra tesznek szert azzal, hogy a kelet-ázsiai ország gazdasága újranyílik, de a beruházások a jövőt célozzák.

A britek vadmarhái ritkábbak, mint a pandák

Az Egyesült Királyság északi részén egy különös gulya legel: az utolsó vadonélő szarvasmarhák. Eredetüket homály fedi, de valaha a szigetország erdőségeiben elterjedtek voltak ezek a visszavadult patások.

Demonstráltak az erdélyi gazdák, emésztőgödörbe öntötték a tejet

Demonstrációt tartottak az erdélyi tejtermelők szövetségének tagjai szerdán; emésztőgödörbe öntöttek egy tartálykocsinyi tejet, tiltakozásul amiatt, hogy nincs vevő a termékükre.

Hétvégén kezdődik a Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat a Rex Állatszigeten

Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.