0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Színes lesz a Zöld Hét

A szürke, hideg tél közepén 2023. január 20-tól harsány színkavalkádba fordul a Berlinben megrendezésre kerülő Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche).

Több kiállításrészt is szentelnek a sokszínűségnek; az 1000 Gute Gründe (magyarul kb. „ezer jó ok”) nevű kezdeményezés például mindazokat a kisebb-nagyobb csodákat igyekszik bemutatni, amelyeket a természet nap mint nap alkot. A Wild about nature néven futó installációkhoz és kompozíciókhoz mintegy 15 ezer virágos és zöld növényt, vágott virágot, valamint cserjét fognak felhasználni. A több mint 2000 négyzetméteres csarnok díszítéséhez a természetből merítenek ihletet.

A kiállítóteremben sétálva mindenhol természetközeli motívumok jelennek meg: tigrisek, kígyók, pillangók vagy épp krokodilok, papagájok képei rajzolódnak ki a virágok és növények felhasználásával.

A virágcsarnok a szervezők ígérete szerint olyan hely lesz, ahol a látogatók megnyugodhatnak és feltöltődhetnek. Akik nem tudnak ellátogatni Berlinbe, vagy épp a Nemzetközi Zöld Hét után még vágynak a természet művészi alkotásaira, azok felkereshetik a Wild about nature kampány hivatalos közösségimédia-oldalait, ahol egész évben beszámolnak majd a különböző eseményekről. A kampányról bővebben a www.1000gutegruende.de oldalon lehet olvasni.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/dega.de