0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Csütörtöktől indul a vidéki kisboltoknak kiírt pályázat

Csütörtöktől pályázhatnak a falusi kisboltok működési költségeik támogatására - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán az MTI-vel.

Gyopáros Alpár közleményében rámutatott, hogy a kormány döntése értelmében a tőkeszegény és versenyhátrányban lévő falusi kisboltok számára segítséget nyújt annak érdekében, hogy a Magyarország legkisebb településein élők számára is biztosított legyen a mindennapos élelmiszerellátás.

Tudatták:

a működési támogatásra minden üzlettulajdonos pályázhat, aki 2000 fő alatti településen működtet olyan kisboltot, ahol jellemzően napi fogyasztási cikkeket, alapvető élelmiszereket értékesítenek.

Üzletenként 1 millió és 3 millió forint közötti az elnyerhető támogatás mértéke, amely egyszeri, egyösszegű, száz százalékban előfinanszírozott, vissza nem térítendő, önerőt nem igényel.

A pályázat keretében elszámolhatók a működéssel összefüggő költségek, például az üzletben foglalkoztatott munkabére, a munkáltatói közterhek, a bérleti díj és a rezsiköltségek is.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerén keresztül lehet benyújtani január 12-én, csütörtökön 10 órától január 31-ig

– áll a közleményben.

„A kormány a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem hagyja magukra a falvakat. A kistelepüléseken szükség van minden olyan közszolgáltatás és piaci szolgáltatás megerősítésére, amelyek a falvakban élők életminőségének folyamatos javulását eredményezik” – fogalmazott Gyopáros Alpár.

Forrás: MTI