0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Jelentkezni lehet az elismert mezőgazdasági újságíró képzésre

Már lehet jelentkezni a British Guild of Agricultural Journalists 2023. évi képzésére, ezzel megkezdődött a tehetséges újságírók következő generációjának idei toborzása.

Az ingyenes tanfolyamot 1991 óta indítják, és a mai napig segít a szakmában dolgozó vezető szerkesztők, tudósítók és kommunikációs vezetők közül néhányat kinevelni.

A 2023-as tanfolyam idén nyáron, július 2-4. között tér vissza a John Deere brit és írországi központjában, a nottinghamshire-i Langarban.

A kurzus során 10 kiválasztott jelentkezőnek nyújtanak átfogó bevezetést az újságírás világába, és nyitott minden feltörekvő kommunikátor számára, függetlenül attól, hogy mezőgazdasági háttérrel rendelkeznek-e vagy sem.

A tanfolyamot követően a résztvevők szakmai gyakorlatot végeznek egy országos mezőgazdasági kiadónál, mezőgazdasági PR-ügynökségnél vagy egy olyan vállalkozás kommunikációs osztályán, amely mezőgazdasággal foglalkozik.

Ezt követően minden tanfolyam résztvevője a legjobb munkájával jelentkezik a zsűrizésre, amelynek győztese elnyeri a John Deere Training Awardot és a 250 font értékű fődíjat.

A második helyezett 100 fontot kap. Mindkét díjazott meghívást kap a BGAJ kiemelt londoni Harvest Lunch rendezvényére.

„A John Deere ösztöndíjat az ágazat számos vezető mezőgazdasági újságírója pályázta meg, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy szerepet játszottunk karrierjük alakításában”

– mondta Chris Wiltshire, a John Deere marketingmenedzsere.

„A mezőgazdaság soha nem látott változások és kihívások korát éli, soha nem volt még nagyobb igény arra, hogy kiváló újságírókat toborozzunk az ágazatunk által végzett munka kommunikálására.”

A tanfolyamot tapasztalt újságírók vezetik, a gyakorlatok pedig a főbb médiaágazatokra terjednek ki.

A tanfolyam során különleges vendégelőadók szólalnak meg, a résztvevők pedig lehetőséget kapnak arra, hogy a John Deere traktorokat és terepjáró haszonjárműveket egy vezetési élmény keretében próbára tegyék.

A cég elnöke, Johann Tasker elmondta: A tehetségek bevonzása a mezőgazdasági kommunikációba létfontosságú, és ez a tanfolyam több mint 30 éve biztosít utánpótlást az ágazat számára.

„Ez egy ragyogó lehetőség arra, hogy megtanulják, hogyan működik az újságírás, találkozzanak hasonlóan gondolkodó emberekkel, és valódi betekintést nyerjenek az előttük álló karrierlehetőségekbe.”

Forrás: farminguk.com