0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. október 3.

Tél végi Füvészkert-ajánló

Télen is érdemes növénygyűjteményeket látogatni! Az évszaknak megfelelően ilyenkor a meleg égövi növényekre irányul a nagyobb figyelem; mint ahogy a budapesti Füvészkert januári, februári tematikus szakvezetésein, illetve a Szamóca Kiskertész Klub foglalkozásain is.

Ezen a hétvégén rögtön két szervezett program is lesz

az ELTE botanikus kertjében, a híres Illés utcai Füvészkertben.

Január 21-én, szombaton a Szamóca Kiskertész Klub 3-12 éves gyerekeknek szánt növényismereti kreatívkodós foglalkozásának Trópusi kincskeresők lesz a címe; január 22-én, vasárnap pedig a sivatag növényeivel ismerkedhetnek a látogatók Kiss Noémi szakvezető segítségével.

A következő hétvégén, január 29-én vasárnap az esőerdők növényei lesz a tematikus szakvezetés témája, február 12-én pedig a rovarfogók és egyéb trópusi érdekességek, ugyancsak Kiss Noémi kalauzolásával.

Maradva a növényházakban, február 18-án Beregi Zsófi a fán lakó növények titkairól fog mesélni, február 25-én pedig Szabó-Szöllösi Tünde a mérgező növényekről.

Akit pedig egy szabadtéri program érdekel, és vonzzák a Füvészkert épített titkai, annak a február 5-i tematikus szakvezetésén érdemes részt vennie, ahol Szentpéteri Enikő a kert épületeiről és szobrairól mesél majd.

A Szamóca Kiskertész Klub február 4-én Sivatagi felfedezők című foglalkozására várja a gyerekeket; majd

a hónap második felében elkezdődik a jól ismert „Mesehősök növényei” tematikus kertészkedős sorozat is.

Február 18-án csokiimádó mesehősök nyomába erednek a kiskertészek, utána március 4-én a Harry Potter sorozathoz kötődő növényekkel ismerkednek meg közelebbről.

A tematikus szakvezetésekre a https://tixa.hu/elte-fuveszkert címen kell előre jegyet vásárolni, a gyerekkertész programokra pedig a helyszínen (a felnőtt kísérők füvészkerti belépővel mehetnek be).

Forrás: magyarmezogazdasag.hu