0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Hamarosan kezdődik a világ egyik legnagyobb kertészeti kiállítása

A fenntarthatóság és az éghajlatváltozás meghatározó témái lesznek a világ egyik legnagyobb kertészeti vásárának a németországi Essenben megrendezésre kerülő IPM kiállításnak. A kertészet komoly kihívásokkal néz szembe, azonban a modern technológia az egyik lehetséges eszköz lehet, amelynek segítségével a termelés és a zöldfelületgazdálkodás is sikerrel veheti az akadályokat.

2023. január 24. és 27. között a két év kihagyás után személyes jelenlét mellett találkozhatnak újra a szakemberek a nagyszabású IPM kertészeti kiállításon és vásáron. A zöld szektor mérvadó platformjának számító kiállításon széles körben vitatják majd meg a szakembereket foglalkoztató témákat, és a legújabb innovációkat is bemutatják.

Az új ötleteket előtérbe helyezve a kiállítás Kertészeti Technológiai Innovációs Központjában a cégek és az induló vállalkozások, valamint a kutatás és a tudomány közös területen mutatják be termékeiket.  Emellett panelbeszélgetésekkel és vitaindító előadásokkal ösztönzik majd az eszmecserét és tájékoztatást nyújtanak a tudomány jelenlegi állásáról. 

Az éghajlatváltozás a kétségtelenül a városi zöldterületeken is érezteti a hatását, ezért a Green City kezdeményezés információs centruma a jövő fáira, a meleg és szárazságtűrő növényekre valamint a biológiai sokféleség megőrzésére helyezi a hangsúlyt. 

A program kiemelt eseményei

A nemzetközi kiállításon számos szakmai fórum, különleges bemutatók és tematikus túrák keretén belül mutatják be a látogatóknak a jövő trendjeit és újdonságait. A vásár és a kiegészítő programok számos lehetőséget kínálnak értékes kapcsolatteremtésre, befektetési döntések meghozatalára, megrendelések előkészítésére, leadására.

A rendezvényen 2008 óta ítélik oda a legérdekesebb növény újdonságokért járó díjakat.  a német Zentralverband Gartenbau (Központi Kertészeti Egyesület) és a Messe Essen közös versenyén a kiállított növényeket szakértő zsűri bírálja el, a különböző kategóriában benevezett növények legjobbjának járó elismerést január 24-én adják majd át a szervezők.  

Január 25-én, 10 órától a Német Faiskolák Szövetsége (BdB) égisze alatt a Fa.Város. Klímaadaptáció címmel a Több zöld várost Európának kampány részeként szemináriumot tartanak. Az esemény több különböző szempontból járja körbe a városi zöldfelületek, különösen a városi fák faiskolai szaporításának, ültetésének valamint ápolásának tapasztalatait.

A rendezvény a fiatalok és a zöld szakmában tanulni szándékozók számára is tartogat értékes lehetőségeket. A németországi kertészeti egyesületek közös szervezésében tréning napot tartanak január 25.-én, az Ulmer Verlag kiadó pedig Karrier + Jövő címet viselő fórumán a fiatal vezetők perspektíváit mutatja be. 

Az idei kiállítás kiemelt partnerországa Nagy-Britannia.  A brit kertészettel kapcsolatos legfrissebb hírekről első kézből kaphatnak információkat az érdeklődők.

A rendezvény teljes programja a www.ipm-essen.de honlapon található. Az eseményről a Kertészet és Szőlészet hetilap hasábjain is részletesen beszámolunk majd.

 

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu/ipm-essen