0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hamarosan kihirdetik az év dísznövénytermelőjét

Közeleg az IPM Essen nemzetközi kiállítás időpontja, ami azt is jelenti, hogy hamarosan fény derül arra, ki kapja az AIPH Év Termelője díjat. A verseny zsűrijét öt díszkertészeti szakértő alkotja, ők fogják eldönteni, kié lesz a nívós szakmai elismerés.

A Kertészeti Termelők Nemzetközi Szövetsége (AIPH) a Royal FloraHolland virágtőzsdével és a FloraCulture International szaklappal együttműködésben nemzetközi szinten a „legjobbak legjobbjait” ismeri el a díjjal. Az ünnepélyes átadót január 24-én tartják az esseni Atlantic Hotelben, a németországi IPM kiállítás ideje alatt. A zsűri elnöke Bernard Oosterom, az AIPH korábbi holland elnöke. A díjat négy kategóriában ítélik oda: cserepes dísznövények és fásszárúak, szaporítóanyagok, vágott virágok és hagymás növények termesztői, valamint a fenntarthatóságra különösen nagy hangsúlyt helyező kertészetek közül választanak.

Minden kategóriában kiosztanak bronz-, ezüst- és aranyérmet, az ágazat legnagyobb elismerésének számító Az Év Nemzetközi Termelője díjat azonban csak egy nyertes kaphatja.

Bernard Oosterom úgy nyilatkozott, hogy az idei pályaművek nagyon változatosak és magas színvonalúak, mindegyiket olyan professzionális cégek nyújtották be, amelyek meghatározó szereplői az ágazatnak és követendő például szolgálnak mások számára. Az említett négy kategória mellett az AIPH ismét együttműködött a Jungle Talks-szal, az általuk szervezett Pro Manager mesterkurzus résztvevői lehetőséget kapnak arra, hogy bemutathassák üzleti ötleteiket a zsűri előtt.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/aiph.com