0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Februárban indul az ország első agrárdiplomáciai menedzser képzése

A nemzetközi agrárkereskedelmi együttműködések sikeréhez és további fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő szakmai képviselet. Ennek támogatása érdekében indít agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzést 2023 februárjában a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az Agrárminisztériummal együttműködve.

„A magyar termékek, innovációk külpiacokra juttatásához olyan nyitott, toleráns és felelősségteljes szakemberekre van szükség, akik ismerik az agráriumhoz kapcsolódó szakterületek gazdasági, politikai, társadalmi tendenciáit és a nemzetközi szervezetek döntéshozatali mechanizmusát, ennek megfelelően pedig képesek a tárgyalások sikeres lebonyolítására” – mutatott rá Dr. Gyuricza Csaba rektor.

A legfőbb cél a külpolitikai és a külgazdasági stratégiával összhangban levő elméleti, módszertani és gyakorlati ismeretek átadása,

így a tanterv részeként integrált vidékfejlesztés, pénzügyi elemzés, üzleti menedzsment, agrármarketing, fenntarthatóság és környezeti menedzsment, valamint angol szaknyelv oktatására is sor kerül.

A kétféléves gödöllői agrárdiplomáciai menedzser képzésre agrár-, gazdaság- és társadalomtudományok vagy jog területén alapszakos végzettséggel rendelkező szakemberek jelentkezhetnek. Jelentkezni 2023. február 6-ig lehet a MATE honlapján.

A félévek során a hangsúly olyan, magasan kvalifikált szakemberek képzésén lesz, akik mind vezetőként, mind csapatban képesek önállóan dolgozni és bonyolult diplomáciai feladatokat megoldani, mind Magyarország, mind az Európai Unió, mind a harmadik világbeli országok szintjén.

Forrás: MATE