0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Együttműködési megállapodás az állatvédelem népszerűsítésére a nyugdíjasok körében

Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötnek a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségével, a közös munka célja az állatvédelem népszerűsítése a nyugdíjasok körében.

A tájékoztatás szerint Ovádi Péter – aki egyúttal a Veszprém vármegyei 1. számú választókerület országgyűlési képviselője – a Pannon Egyetemen elmondta, hogy az állatvédelem és állatjóllét magas szintjének biztosítása Magyarországon fontos cél.

Hisz abban, hogy az állatvédelem területén tett pozitív kezdeményezések a gyors fejlődés irányába hatnak.

A közlemény hangsúlyozza: Dolgos Attilával, a szövetség alelnökével az együttműködési megállapodást a társadalmi felelősségvállalás és a szolidaritás értékei alapján kötik meg, amely értékek az állatvédelem területéhez és a szövetkezeti formához, így a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek működéséhez is alapvetően kötődnek.

A megállapodás eredményeként a nyugdíjasok szerepet vállalhatnak az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek mindennapjaiban is, továbbá állatvédelemmel kapcsolatos programokon, rendezvényeken vehetnek részt a jövőben. A szakmai együttműködés a felelős állattartás és az állatokkal való helyes bánásmód jegyében köttetett – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI