
Ifj. Figula Mihály dédapja, Tolnay István a 19. század legtekintélyesebb borosgazdái közé tartozott. A tőle származó szőlő és bor iránti szeretetből táplálkozva a Figula Pincészet kemény munkával, lemondásokkal és hatalmas szorgalommal mára a legismertebb magyar borászatok közé került. A pincészetet az édesapa, Figula Mihály alapította, építette fel, akit szintén az Év Bortermelőjévé választottak 2000-ben, éppen abban az évben, amikor fia, Misi megszerezte szőlész-borász diplomáját. Miután édesapja hirtelen elhunyt, az akkor huszonéves fiatal hirtelen családfővé vált:egyik napról a másikra kézbe kellett vennie a birtok irányítását. Hatalmas felelősséggel a vállán, rengeteg munkával sikerült a családnak megtartani és tovább fejleszteni a virágzó borászatot.
Idén a Gálaebéd 2023. április 2-án, vasárnap 11.00 órakor a Budapest Mariott Hotelben (1052 Budapest Apáczai Csere J. u. 4.) kerül megrendezésre.
A rendezvény állófogadással kezdődik, melynek során a vendégek élvezhetik a korábbi "Év Bortermelője" cím nyerteseinek, valamint a díj döntős jelöltjeinek kiváló borait és pezsgőit. Ezt követi a díjátadás és az ültetett gálaebéd, melynek öt fogását a 2022-es "Év Bortermelője" boraira komponálva, a korábbi évekhez hasonlóan a gazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei készítik. Az esemény házigazdája és műsorvezetője Rátóti Zoltán, Kosuth- és Jászai Mari-díjas színművész, az MBA tiszteletbeli tagja.
Jegyvásárlás:
Jegyigénylés az "Év Bortermelője 2022" gálaebédre
Jegyigénylés az "Év Bortermelője 2022" gálaebédre MBK tagok részére