Back to top

Fordulékony kistraktor „nagytraktoros” érzéssel

Az ültetvényes, szűkített nyomtávú traktorszéria területén a New Holland nagy hagyományokkal és komoly múlttal rendelkezik. Elég csak a magyar szőlőültetvényeket, a gyümölcsösöket nézni, kiderül közkedvelt a márka.

A tavalyi év kimaradt a piacon, mutatott rá Molnár István, az Agrotec Magyarország Kft. New Holland termékmenedzsere elmondta, hiszen az előző széria gyártása és az új széria bemutatása között több mint fél év telt el. Az idei AGROmashEXPO-ra azonban megérkezett az új Holland T4 F/N/V ültetvényes széria, amely azonnal elnyerte a Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat. A szakember kiemelte,

a hosszabb fejlesztői munka eredményeként egy alapjaiban megújult gépről beszélünk, a középen futó kardán alagutat megszüntették, így síkpadlós kabint kapott, ennek köszönhetően „nagytraktoros” érzés vezetni.

Megjelent a jobboldali kezelői kartámasz, az új első érintőképernyős monitor, és ezen kívül további olyan opciók, amelyek eddig nem voltak elérhetők.

Molnár István: A kabin a kategóriájában a legcsendesebb
Molnár István: A kabin a kategóriájában a legcsendesebb
Fotó: Csatlós Norbert

A New Hollandhoz kötődik a már legelejétől fogva közkedvelt 76 fokos bekormányzási szöget garantáló SuperSteer első híd.

Míg egy normál traktor esetében 50-55 fokos bekormányzási szögről beszélünk ebben az esetben 76 fokos bekormányozási szöget tudunk elérni, nem csak az első kerekek fordulnak, hanem a híd is elfordul egy csap körül.

Így jóval kisebb helyen lehet megfordulni, ami nagy előnyt jelent az ültetvényekben, sokkal kevesebb munkába és fáradtságba telik egy szűkebb forduló megtétele. Ezen túl a New Holland T4 F/N/V ültetvényes traktor méretéhez képest nagy tengelytávval rendelkezik, ezáltal nagyobb stabilitást nyújt az első és hátsó függesztésű munkagépek tekintetében. Ami még újdonságnak számít, hogy a 80-120 lóerős emissziós erőforrás a legszigorúbb környezetvédelmi szabványoknak is megfelel. Ugyanabban a háromféle felépítmény-tartományban lesz elérhető, ahogyan a korábbiak is.

Fotó: Csatlós Norbert

„Természetesen a traktorcsaládon belül változtathatók a kerékméretek, ezzel biztosítható a minimális, illetve a maximális szélesség. A magyarországi felszereltség része a percenként 82 liter átfolyást biztosító hidraulikaszivattyú, amelyhez akár 4 pár elektronikus vezérlésű hátsó hidraulikaszelep és oldalsó hidraulika-szeleptömb is párosítható” - hívta fel az előnyökre a figyelmet Molnár István.

A New Holland pontosan tudja, hogy mire van szüksége a felhasználóknak ebben a szegmensben.

Kétfajta kabinszűrős, Blue Cab technológiával érhető el a gép, amely túlnyomással juttatja be a friss levegőt a kabinba. Ez poros munkáknál permetezéskor kiemelt szerepet tölt be a gépkezelő egészségvédelme szempontjából.

Szinte minden tekintetben specializált erőgépről van szó, amely piacvezetővé és etalonná tette a New Holland ültetvényes traktorokat ebben a piaci szegmensen. A gazda a T4 sorozattal egy ültetvény traktort kap egy nagy erőgép komfortjával.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Díj a legjobb borászatnak, borkereskedőnek, étteremnek, borszakírónak, oktatónak

A Magyar Sommelier Szövetség idén kilencedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet hat kategóriában lehet elnyerni. A jelöltekről döntést az elnökségi tagok hozzák annak figyelembe vételével is, hogy a maga területén kiválóan teljesítő vállalkozások, illetve szakemberek tevékenysége mennyire járul hozzá a szervezet alapszabályában megfogalmazott általános célkitűzésekhez.

Új JCB gépek hidrogén meghajtással

A JCB szuperhatékony hidrogénmotorok gyártására irányuló 100 millió font értékű projektje a közelmúltban debütált nemzetközileg a világ egyik legnagyobb építőipari gépvásárán. Mintegy 150 fős mérnökből álló csapat dolgozik a hidrogén égésű motorok fejlesztésére irányuló úttörő kezdeményezésen – és már több mint 50 prototípust gyártottak le a JCB brit motorgyárában.

Nyertünk egy kis időt a metszésre, rezes lemosásra – növényvédelmi előrejelzés 11. hét

A februári kellemes napok után visszatért viszonylag hideg napok lehetőséget adnak a faápolási-metszési munkák befejezésére; illetve a virágzás kezdete előtt még réztartalmú gombaölő készítmények is használhatók a lemosópermetezésre.

Akinél boldog szőlők teremnek

"A bor készítésének sok jó útja van! Minden út jó, aminek a vége egy egészséges, hibátlan, tiszta ízű bor, és minden bor jó, amely valamely fogyasztó örömére szolgál"- fogalmazta meg alapelvét Koch Csaba. A borotai borásszal beszélgettünk generációkról, szaktudásról, technikáról és technológiáról, fajtáról és termőhelyről, de leginkább a borról.

Új területen kápráztatta el a világ szakmai elitjét a Törley Pezsgőpincészet!

A világ egyik legjelentősebb borversenyén, a németországi Mundus Vini-n nyert aranyérmet a Törley Alkoholmentes Rosé. Az immár hagyományosan megrendezett tavaszi fordulón idén első alkalommal írtak ki bor alapú, alkoholmentes kategóriát, ahonnan az első magyar érmet a Törley Pezsgőpincészet Kft. hozta el.

Az új agrártámogatási rendszer kihívásai

Februárban jelent meg a szlovákiai gazdáknak szóló több mint száz oldalas kézikönyv, ami a 2023–27 közötti agrártámogatási rendszerben való eligazodást igyekszik segíteni. A kézikönyv az agrártámogatások mindkét pillérét lefedi.

Csaknem egymilliárd forintot fordított technológiai fejlesztésre a felsőlajosi Márka Üdítőgyártó Kft.

Csaknem egymilliárd forintból új üdítőital-gyártó gépsorral fejlesztette vállalkozását a Márka Üdítőgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Bács-Kiskun vármegyei Felsőlajoson - közölte a cég az MTI-vel.

Vattacukor ízű szőlő

A Cotton Candy™ szőlő nemesítésének huszadik évfordulóját ünnepli az International Fruit Genetics LLC (IFG) vállalat. A fajtát 2003-ban hagyományos úton nemesítette David Cain genetikus, kertész, aki egyben az IFG társalapítója, majd még mintegy tíz év telt el, mire kereskedelmi forgalomba került.

Házasítástól a Hegykéig

A borászatban is szükség van időnként megújulásra, stílusváltásra, és bizony, szerintem nem igaz a mondás, miszerint jó bornak nem kell cégér – mondta Tarsoly Róbert, aki párjával, Dóka Évával családi vállalkozás keretében szőlész-borászkodik Zalaszentgróton, immár negyed évszázada.

A Lucza kertész praktikum rendezvénysorozat helyi témakörei

Médiatámogatóként már hírt adtunk a Lucza kertész praktikum országos szőlő-gyümölcs továbbképzés és határszemle-sorozatról, ami a talajtan, talajbiológia, a növényvédelem, a növény- és stresszélettan újdonságait és a szabályozási rendszert mutatja be nyolc helyszínen. A jövő hétfőn induló sorozat a hazai szőlő- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó kutatóállomások eredményeivel is megismerteti a résztvevőket.