Back to top

Forró étel Kecskemétről

155 ezer adag instant tésztát ajánlott fel a Nissin Foods Kft. rászoruló emberek, családok télvégi támogatásaként a Magyar Élelmiszerbank számára. Az egyesület a következő hetekben juttatja el az adományt a nélkülözőknek országos élelmiszermentő és -osztó hálózatán keresztül.

„A világbéke akkor jön el, ha mindenki számára lesz elegendő étel."
„A világbéke akkor jön el, ha mindenki számára lesz elegendő étel."
Fotó: Élelmiszerbank
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tizennyolcadik éve kutatja fel és gyűjti össze a gyártóktól és a kereskedelmi láncoktól a feleslegessé vált, de fogyasztható készleteket.

A lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékekkel rászoruló embereknek, családoknak nyújtanak segítséget, amiben évente mintegy 250 ezren részesülnek. Mindez fenntarthatóbbá is teszi az élelmiszertermelést és -kereskedelmet, hiszen kevesebb a hulladék.

„A világbéke akkor jön el, ha mindenki számára lesz elegendő étel. Fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, nemcsak helyi, hanem országos viszonylatban is” - mondta Gyarmati Katalin, a Nissin Foods Kft. HR vezetője.

Az alacsony jövedelmű, nehéz sorsú családoknak a téli időszak vége jelenti a legtöbb kihívást. A hideg hónapokban többet kell költeni rezsire, ruházkodásra, gyógyszerekre. A helyzetet idén a megugrott üzemanyag- és energiaárak is nehezítik, de a legnagyobb kihívást az élelmiszer tartós, ötven százalék körüli drágulása jelenti. Mostanra számos háztartás volt kénytelen felélni az utolsó tartalékait, sok helyen már a tartalékokon is túl vannak és az Élelmiszerbankhoz fordulnak segítségért.

Naponta többszáz helyen osztanak élelmiszeradományt, és egyre komolyabb rászorulói igényekkel találkoznak – mondta el Nagygyörgy András, a szervezet külső kapcsolatokért felelős igazgatója. A Nissin Foods kiemelt támogatójuk, amely többször segített már az elmúlt években.

A tartós élelmiszert be lehet osztani a rosszabb napokra, az instant tészták ráadásul nem igényelnek komoly előkészítést, szerényebben felszerelt konyhában is könnyen elkészíthetők.

A tésztákból családsegítő intézmények ügyfelei, idősgondozásban élők, hajléktalanellátó központok lakói, fogyatékkal élők és nagycsaládosok részesülnek.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

„Vedd a hazait! Védd a hazait!”

Idén tavasszal ismét elindítja a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” kampányát a Magyar Termék Nonprofit Kft. Az akció első állomásaként a Naszálytej Zrt. új, a kampány üzenetét hangsúlyozó csomagolással jelenik meg az Auchan Magyarország üzleteinek polcain.

Hogyan óvhatjuk meg a bélrendszer egészségét és ez miért fontos?

A bélrendszer egészségéről az elmúlt évben sok szó esett, és jogosan: az egészséges bélrendszer közrejátszik a jól működő emésztőrendszerben, hozzájárul a tisztább bőrhöz, a jobb agyműködéshez, a jobb alváshoz, az erősebb hajhoz és körömhöz, és alapvetően mindenhez, amitől jól érezzük magunkat.

Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Idén is megrendezik a TeSzedd! hulladékgyűjtő akciót, amelyre már jelentkezhetnek az önkéntesek - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára hétfőn, Budapesten.

Kamarai munkacsoport alakul az ukrán gabona okozta terménypiaci krízis vizsgálatára

Rendkívüli ülést tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szántóföldi Növénytermesztési és Beszállítóipari Osztálya a kelet-közép-európai, így a magyar piacokat is elárasztó ukrán gabona által okozott problémák megvitatására. Az eseményen döntöttek egy munkacsoport létrehozásáról, amelynek feladata megvizsgálni, milyen lépések segíthetik a kialakult helyzet kezelését.

Falatnyi boldogság a Lánytesóktól

„Varázslatos érzés, amikor az egyik lánygyermekem felkiált, hogy „Apa, nézd, itt van a lekvárunk a polcon!” Ilyenkor mindig meghatódom, és nyugtázom, hogy jó úton járunk.

A Kanári-szigeteken nyitnák a világ első polip-farmját

A világ első polip-farmjának terve igencsak felkavarta a tudományos világ állóvizét. A legtöbb tudós arra figyelmeztet, hogy egy ilyen intelligens állat iparszerű tenyésztése számos jóléti problémát vet fel.

Jó szomszédok a veteményesben

Egyik tavalyi számunkban már foglalkoztunk a vegyeskultúra előnyeivel, szerepeivel. Ebben a cikkben egy konkrét módszert mutatok be azoknak, akik szeretnének a növények társításával kertészkedni, de nem tudják, hogy fogjanak hozzá. A Gertrud Franck-féle öngyógyító vegyeskert hosszú távon könnyen fenntartható, ha sikerült alaposan megtervezni.

Kiskunsági préselt malacarc lett idén Magyarország étele

Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyert a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntőjében szombaton Felcsúton.

Paradicsom: várható mennyiségek, árak

A paradicsom-feldolgozókat tömörítő WPTC (World Processing Tomato Council) február közepi, Sacramentóban megrendezett ülésén kiadta a 2023-as évre vonatkozó első hivatalos előrejelzését. A szervezet szerint a világon összesen várhatóan 41,8 millió tonna paradicsomot dolgoznak fel, 10%-kal többet, mint tavaly.

Hogyan növelhető a takarmányozás fenntarthatósága – az ipar válaszai

A melléktermékek takarmányban történő felhasználása mindig kompromisszummal jár a szakemberek szerint. A formulázás során a táplálóérték mellett érdemes figyelembe venni a termelés volumenére, valamint a végtermékre (élvezeti érték, technológiai tulajdonságok változása) gyakorolt egyéb pozitív vagy negatív hatásokat.