0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Forró étel Kecskemétről

155 ezer adag instant tésztát ajánlott fel a Nissin Foods Kft. rászoruló emberek, családok télvégi támogatásaként a Magyar Élelmiszerbank számára. Az egyesület a következő hetekben juttatja el az adományt a nélkülözőknek országos élelmiszermentő és -osztó hálózatán keresztül.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tizennyolcadik éve kutatja fel és gyűjti össze a gyártóktól és a kereskedelmi láncoktól a feleslegessé vált, de fogyasztható készleteket.

A lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékekkel rászoruló embereknek, családoknak nyújtanak segítséget, amiben évente mintegy 250 ezren részesülnek. Mindez fenntarthatóbbá is teszi az élelmiszertermelést és -kereskedelmet, hiszen kevesebb a hulladék.

„A világbéke akkor jön el, ha mindenki számára lesz elegendő étel. Fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, nemcsak helyi, hanem országos viszonylatban is” – mondta Gyarmati Katalin, a Nissin Foods Kft. HR vezetője.

Az alacsony jövedelmű, nehéz sorsú családoknak a téli időszak vége jelenti a legtöbb kihívást. A hideg hónapokban többet kell költeni rezsire, ruházkodásra, gyógyszerekre. A helyzetet idén a megugrott üzemanyag- és energiaárak is nehezítik, de a legnagyobb kihívást az élelmiszer tartós, ötven százalék körüli drágulása jelenti. Mostanra számos háztartás volt kénytelen felélni az utolsó tartalékait, sok helyen már a tartalékokon is túl vannak és az Élelmiszerbankhoz fordulnak segítségért.

Naponta többszáz helyen osztanak élelmiszeradományt, és egyre komolyabb rászorulói igényekkel találkoznak – mondta el Nagygyörgy András, a szervezet külső kapcsolatokért felelős igazgatója. A Nissin Foods kiemelt támogatójuk, amely többször segített már az elmúlt években.

A tartós élelmiszert be lehet osztani a rosszabb napokra, az instant tészták ráadásul nem igényelnek komoly előkészítést, szerényebben felszerelt konyhában is könnyen elkészíthetők.

A tésztákból családsegítő intézmények ügyfelei, idősgondozásban élők, hajléktalanellátó központok lakói, fogyatékkal élők és nagycsaládosok részesülnek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu