0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Megkezdődött a hóvirágünnep, irány az Alcsúti Arborétum!

Február 14-től hivatalosan is nyílik a hóvirág az Alcsúti Arborétumban. Várhatóan négy-öt hétig csodálható meg az országban egyedülálló két és fél hektárnyi hóvirágmező.

A hóvirágünnep február 14-én kezdődött a Vértes lábánál elterülő, közel negyvenhektáros Alcsúti Arborétumban, József nádor egykori kastélyparkjában; azóta

mindennap 10.00–17.00 óráig fogadják a látogatókat.

A virágzás várhatóan négy-öt hétig tart, indulás előtt érdemes a legfrissebb információkért felkeresni az arborétum weboldalát, illetve Facebook-oldalát. A teljes árú belépőjegy 2000 forint, illetve vannak kedvezményes jegyek gyerekeknek, nyugdíjasoknak és csoportoknak. Csoportok szakvezetést is igényelhetnek nyitvatartási időben, ezt két héttel előre szükséges jelezni, a részletek (telefonszám, szakvezetés ára) a honlapon olvashatók. Egyéb esetben nem kell regisztrálni, jegyet a helyszínen lehet venni, online nem.

Jó tudni, hogy fotózni szabad, kerékpárral közlekedni és állatot bevinni viszont nem. Vihar esetén az arborétum bezár; havazásban nyitva tart ugyan, de nem biztos, hogy kilátszik a hóból a virágmező. A hóvirág 2005 óta védett növény, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik, hívják fel a látogatók figyelmét az arborétum honlapján.

Hét hóvirágfaj 24 fajtája található meg a területen, tehát garantált a hosszú ideig tartó virágözön,

de érdemes megcsodálnia a többi tavasszal nyíló virágot is: a bogláros szellőrózsát, az odvas keltikét, a pettyegetett tüdőfűt, a szártalan kankalint, a salátaboglárkát, a hunyorokat, az ibolyákat és a májvirágot.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu