0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Tanúsítottan fenntartható virágtermelés

Nemcsak az ügyfélkapcsolatokban, hanem az üzleti kapcsolatokban is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a cégek a fenntartható vállalati működésre. A Dümmen Orange nemesítő és szaporítóanyag-forgalmazó vállalat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2025-re teljes körűen megfeleljen a fenntartható virágtermelés szabványainak és megkapja az ezt igazoló tanúsítványokat.

A társaság a közelmúltban nagy lépést tett e cél felé. 2022-ben a vállalat négy telephelye is felkerült a teljes körűen tanúsított üzemek közé, az ezzel együtt járó MPS-SQ tanúsítványt az esseni IPM kiállításon a Dümmen Orange vezérigazgatója, Hugo Noordhoek Hegt vette át. A németországi Rhein­bergben található telephely mellett az ugandai és guatemalai üzemek is megkapták az MPS-tanúsítványokat.

A kenyai Embuban található üzem pedig a Kenya Flower Council által végzett tanúsítási folyamaton esett át, ami egyenértékű az MPS szabványaival.

Hugo Noordhoek Hegt kiemelte, hogy az emberekért és a környezetért való felelősségvállalás a Dümmen Orange egyik alapértéke, ezért tűzték ki ezt az ambiciózus fenntarthatósági célt. Ennek érdekében három kiemelt területen, ökológiai, társadalmi és technológiai területen is komoly fejlesztéseket végeznek. Annak érdekében, hogy erőfeszítéseiket mérhetővé és átláthatóvá tegyék, szükség van a tanúsítványok egyértelmű célkitűzéseire is, ezeket a Dümmen Orange várhatóan 2025 előtt eléri.

A vállalat már most is egységes szabványok szerint dolgozik minden te­lep­helyén szerte a világban, és szigorú követelményeket támaszt a környezetvédelem, a nyomon követhetőség, a biztonság és a higiénia, valamint a szociális feltételek tekintetében.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/taspo.de