0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Agritechnica 2023

A covid-járvány miatt több éven át elhalasztott hannoveri Agritechnica nemzetközi mezőgazdasági gépkiállítást 2023. november 12-18. között tartja a Német Mezőgépgyártók Szövetsége, a DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft). A rendezvény új alcímet kapott, „A mezőgazdasági gépek világvására” címet.

Az idei kiállítás egyik fő témája a zöld termelés, a bemutatandó újdonságokat és a kísérőrendezvényeket egyaránt e téma köré szervezik. Ennek megfelelően nagy szerepet szánnak a szántók zöld művelésének, a környezetbarát növénytermelésnek és növényvédelemnek – a drónokat is beleértve -, a traktorok, az arató-cséplőgépek és az autonóm eszközök precíziós digitális kiegészítőinek.

Az idei Agritechnica új témája a mezőgazdasági erőgépek alternatív üzemanyagokkal, például biometánnal, hidrogénnel vagy villamos árammal való meghajtása.

A jövő mezőgazdaságának és smart farmingnak szintén jelentős teret szenteltek a szervezők. Ezek jegyében szervezik meg a nemzetközi „Start-up-Ökosystem” találkozót, az ígéretesné ígéretesebb agrár- és élelmiszeripari kisvállalkozások bemutatkozására.

Várhatóan idén is nagy figyelem övezi a kiállítás „System & Component” szegmensét, ahol az alkatrész- és komponensgyártók termékeit, szervizfelszerelést és műhelytechnológiát mutatnak be.

A DLG egyik új rendezvénye az „Inhouse Farming-Feed & Food Show”, amelyen a gazdaságoknak szánt zárt terű élelmiszer- és takarmánytermelési fogásokat mutatják be.

Az Agritechnica keretébn tartják november 14-én az International Farmers Day-t, a tudásmegosztásnak és hálózatépítésnek szentelt rendezvényt, aminek idén a francia és a lengyel gazdálkodók lesznek a fókuszában. A szakmai programnak a francia és a lengyel gazdálkodókat foglalkoztató témák lesznek az előterében. A két ország mezőgazdasága előtt álló kihívásokat és megoldásuk felmerült lehetőségeit szakmai előadásokon ismertetik.

Forrás: DLG/Eilbote