0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Kedvező visszajelzések

Idén csaknem 36 ezer szakmai látogató érkezett 135 országból Biofach–Viva­ness kiállításpárosra. A bioélelmiszer- és a natúrkozmetikum-ipar nemzetközi találkozójának középpontjában a szakmai tapasztalatcsere és a sokszínűség állt.

A szervezők szerint a bioágazat mellett a Biofach és Vivaness kiállítás is válságállónak bizonyult, amit nemcsak a német biopiac 2022-ben elért 15,3 milliárd eurós forgalma, hanem a megjelent 2765 kiállító is bizonyít. Tina Andres, a németországi bio-élelmiszeripari szövetség igazgatótanácsának elnöke szerint többféle válság kellős közepén vagyunk. Az előttünk álló társadalmi és ökológiai átalakulásra a biotermékek közvetlen, előremutató válaszokat adnak, akár a mezőgazdaság, akár az élelmiszeripar vonatkozásában, hogy bolygónk az unokáink számára is élhető maradjon.

A Biofach a világ vezető bioélelmiszer-vásáraként az egész iparág „hangszórója”.

Petra Wolf, a Nürnberg Messe igazgatótanácsának tagja szerint a nürnbergi kiállítás látogatói energiával és motivációval teli kiállítókkal találkozhattak, és az egész rendezvényt inspiráló és megoldásokat kereső, derűlátó hangulat jellemezte. A kísérő előadások és tanácskozások elsősorban a piaci trendekre, valamint a politikai és jogi keretfeltételekre összpontosítottak. A rendezvény digitális platformon is látogatható volt. A szervezők már a jövő évi időpontot is meghirdették: a Biofach és a Vivaness kiállítás 2024. február 13. és 16. között várja majd az érdeklődőket Nürnbergben.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/gabot.de