
Jó, ha az edény alulról vízáteresztő. Homokkal kevert pár centiméter vastagságú földréteg már elegendő a növény számára. A földet nyomkodjuk le, és vessük rá a magokat, szórhatjuk jó sűrűn, hogy minél több kis levélke nőjjön, majd finoman nyomkodjuk a földbe.
Az edényt először sötét helyen tartsuk, vagy fedjük le, hogy ne kapjon fényt. Addig tartsuk sötétben, amíg kibújnak a földből, így nem marad a maghéj a levél hegyén. Ezután már tegyük napfényes helyre, ideális a konyhában, vagy szobában az ablakpárkány. Kedveli a meleget, legjobban 20-22 Celsius-fokos hőmérsékleten növekszik. Bőségesen öntözzük, de ne fölülről, mert a vékonyka, apró szárak eldőlnek. Alulról öntözzük, vagy a vízáteresztő az edényt naponta 5-10 percre állítsuk vízbe, hogy a talaj jól átnedvesedjen.

Természetesen ezt a vetést is le kell takarni először, erre legalkalmasabb egy vékony vattaréteg, amelyen a kis növények átbújnak.
Nem kell sokat várni az eredményre, nagyon gyorsan nő, már két nap múlva megjelennek a hajtások, kevesebb, mint két hét múlva „szüretelhetünk”.
Amit a növényből először elfogyaszthatunk, az a szár és a rajta levő két sziklevél. Ha kissé tovább engedjük nőni, akkor megjelennek az első, zsenge lomblevelek is, amelyek éppen olyan kellemes ízűek, mint a sziklevelek. A legjobb, ha a föld felett ollóval vágjuk el szárakat.
Ha”leszüreteltük” a zsázsát, már nem fog újra nőni, ezért, ha azt szeretnénk, hogy folyamatosan legyen friss növényünk, hetente érdemes vetni. Mire az egyik elfogy, máris ott a friss adag. Természetesen új ültetőközeg szükséges mindegyik vetéshez.

A pici zsázsalevelek rengeteg vitamint és ásványi anyagot rejtenek. Különösen sok benne a C-vitamin (30 mg/100 g), ezért fogyasztása főleg télen előnyös. Emellett vasat és kalciumot, foszfort, cinket, szelént, magnéziumot és jódot is tartalmaz. Nem hiányzik belőle a C-, B-, A-, K- és E-vitamin sem. Vértisztító, gyulladáscsökkentő, emésztést elősegítő hatása is ismert és fogyasztása pozitív hatással van a szív- és érrendszerre.
Ízében van egy enyhe csípősség, de nagyon friss és kellemes. Tehetjük szendvicsre, salátába, levesekbe, mártásokba. Nincs rossz választás ezen a téren.