0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Fejlesztik a váraljai parkerdőt

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz 237 millió forintos támogatásával fejleszti a váraljai önkormányzat a település határában fekvő parkerdő infrastruktúráját.

A támogatásból a Dél-Dunántúlon kedvelt kirándulóhely másfél hektáros területén vízvezetéket, szennyvízcsatornát és villamos vezetéket építenek ki – mondta Sziebert Éva (független) polgármester az MTI-nek.

A tervek szerint a 2024. szeptemberben befejeződő projekt részeként létrehoznak fedett pihenőhelyet, gyermekjátszóteret, mosdókat, kerékpártárolókat, illetve kamerarendszert és napelemes kandelábereket helyeznek el – tette hozzá.

Elmondta: a park a kelet-mecseki kirándulások gyakori kiindulópontja és rendezvényhelyszín, évente több ezren keresik fel.

A 788 lakosú völgységi község 2019-ben a TOP 200 millió forintos támogatásával a település vízelvezető rendszerét, ezen belül a parkerdőn át folyó Váraljai-patak medrét is korszerűsítette. Szintén 2019-ben az operatív program 331 millió forintos forrásából a bonyhádi önkormányzat fejlesztette az ott lévő ifjúsági tábort.

Forrás: MTI