A céljuk az új szabályozással, hogy csökkentsék az amerikaiak sófogyasztását, íjra a The Dairy Site a Reuters-re hivatkozva. Az FDA 2021-ben azt tűzte ki célul, hogy a gyártók és étteremláncok átlagosan 12 százalékkal csökkentsék a csomagolt élelmiszerek sótartalmát, mivel ennek túlzott fogyasztását összekapcsolták a szívinfarktus és a sztrók leggyakoribb kiváltó okával, a magas vérnyomással.
– mutatott rá Susan Mayne, az FDA élelmiszerbiztonsági és táplálkozási osztályának igazgatója.
A mostani szabályozás keretében több, mint 20 élelmiszernél változtatnák meg az FDA „azonosítási szabványát”, a sajtoktól egészen a gabona lisztekig. Ez a Magyar Élelmiszerkönyvhöz hasonló szabályozás, melyben leírják, hogy bizonyos élelmiszereknek mit kell tartalmaznia, illetve mit tartalmazhatnak opcionálisan ahhoz, hogy adott néven forgalomba kerülhessen.