0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 24.

A hagyomány tovább él

Holland virágok tízezrei árasztják el a Húsvétkor a római Szent Péter teret, már 1986 óta. A koronavírus-járvány csaknem véget vetett ennek a szép szokásnak, ám 2023-ban ismétmegérkeznek a „Virágok a pápának”- olvasható a Vatikán hivatalos honlapján.

Húsvétkor hagyományosan vágott és hagymás virágok tízezrei varázsolják a Szent Péter teret színes virágtengerré, a feltámadás és az élet szimbólumává.

A komoly logisztikai munkával megvalósuló díszítést első ízben 1985-ben készítették el, ekkor avatták boldoggá a holland Titus Brandsma karmelita atyát, majd egy évvel később a virágdíszeket a pápának ajánlották húsvéti ajándékként.

Ettől kezdve a hagyományt egészen 2020-ig őrizték, a világjárvány ideje alatt azonban nem volt lehetőség a dekoráció elkészítésére.

Az járvány elmúltával aztán több holland virágkötő és kertész is jelezte, hogy a nagyszabású dekoráció elkészítésében már nem tudnak részt venni, nem fér bele a marketingkoncepciójukba

Adományokból és felajánlásokból azonban 2022-ben, ugyan lényegesen kevesebb virággal, de ismét elkészült a díszítés, és idén húsvétkor is virágok fogják díszíteni a Szent Péter teret. A munkában részt vevő holland dekoratőrök és virágkötők nagypénteken és nagyszombaton díszítik fel a teret, így jácintok, tulipánok, orchideák nárciszok és rózsák ezrei színesítik majd a pápa Urbi et Orbi áldását.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/vatikannews.va