0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kiváló szaktudású agrárgépész képviseli hazánkat a WordSkills versenyen

A kétévente megrendezendő WordSkills versenysorozatnak 2024-ben Lyon ad otthont. A döntőben a legkiválóbb fiatal szakemberek mérettetik meg magukat a különféle szakmákban. A kijutáshoz azonban a legjobbnak kell lenni a válogatóversenyen, nincs ez másként a nehézgépszerelők esetében sem.

Április 14-én a MATE Mérnökinformatikai Központjában tartott válogatót a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) koordinálta, szakmai támogatója pedig az AXIÁL Kft volt.

– Az előválogató során öt feladatot kell teljesíteniük a versenyzőknek. Az öt erő- vagy munkagépen hidraulikai, elektronikai, vezérlési problémákat kell feltárni, és bizonyos lépésig a megoldásig eljutni. Erre mindössze 45 perc áll rendelkezésre, ami nem sok, de a versenyszámok úgy lettek kialakítva, hogy ez az időkeret elégséges legyen a feladatok teljesítésére. A versenyzőket egyetemi oktatókból és cégvezetőkből álló szakmai zsűri bírálja, majd a zsűri által a legjobbnak titulált fiatal szakember képviselheti hazánkat Lyonban. Ám mielőtt a győztes kiutazna Franciaországba, komoly szakmai felkészülésen vesz részt a legnagyobb hazai gépforgalmazóknál, hogy a döntőben egyetlen feladat se okozzon számára meglepetést. A nyelvi felkészülést pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara segíti – ismertette Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója.

Csala Dávid (Karcag, Szentannai Sámuel Református Gimnázium), Gácsi Tamás (Csongrád, Bársony István Mezőgazdasági Technikum), Péja Zsolt (Előszállás, Entz Ferenc mezőgazdasági szakgimnázium) és Szabó Sámuel Péter (Gödöllő Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) között zajló válogató után egyiküknek a WordSkills versenyen a szakmák legújabb, minőségi és korszerű elvárásainak kell megfelelnie, ha fel akar állni a dobogó legfelső fokára.

A versenyt végül szoros küzdelemben Szabó Sámuel Péter nyerte, ezzel nemcsak szakmai fejlődést és elismerést, hanem egy életre szóló élményt is remélhet a jövőre megrendezendő WordSkills döntőtől.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu