0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Több mint 160 résztvevő vett részt a Corteva Agriscience jótékonysági futógáláján

A Corteva nemzetközi mezőgazdasági vállalat és a Mályvavirág Alapítvány idén először rendezte meg az I. Corteva Agriscience – Mályvavirág Futógálát április közepén.

A vállalat és az alapítvány együttműködésének célja felhívni a figyelmet a HPV (humán papillomavírus) prevencióra, a méhnyakszűrés és a HPV elleni védőoltás fontosságára, valamint a Mályvavirág Alapítvány segítő tevékenységére.

A több mint 160 résztvevőt vonzó szabadtéri sportesemény egy exkluzív helyszínen, a vállalat szarvasi vetőmag üzemében került megrendezésre.

A Corteva számára kiemelkedően fontos nemcsak munkatársainak, de hozzátartozóinak és közvetlen környezetének fizikális és mentális egészsége. A vállalat mindemellett elkötelezett, hogy 2030-as Fenntarthatósági törekvéseinek megfelelően segítsen a rászorulókon és kollégáinak önkéntes munkaóráival felhívja a figyelmet a társadalmat érintő fontos kérdésekre és problémákra. Ezzel a törekvéssel összhangban került megrendezésre az esemény.

“Egy ilyen esemény közösségformáló ereje felbecsülhetetlen, hiszen így lehet érdemben kiállni a sport, az egészségmegóvás és egy nemes célért dolgozó alapítvány mellett. Büszkeséggel tölt el, hogy a szarvasi csapat 60%-a vállalt aktív részt a szervezésben vagy nevezett be magára a futásra. A futógálával több célunk is volt: egyrészt a Mályvavirág Alapítványnak és ezáltal a magyar nők egészségének aktív támogatása, másrészt kinyitni a Corteva kapuit és egy egyedülálló futóélményt biztosítani a résztvevőknek. A Corteva a termékein keresztül a termelőkhöz, az ilyen eseményeken keresztül az emberekhez tud közel kerülni” – nyilatkozta Gesztesi László, a Corteva termelési igazgatója.

A rendezvény résztvevői a Corteva szarvasi vetőmag üzemében futottak, mely a legmodernebb berendezésekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a Pioneer® vetőmagok magas minőségét és elérhetőségét a magyar gazdálkodók számára.

A vállalat elkötelezett a termelők és a fogyasztók életminőségének javítása mellett és az 1996-os üzemmegnyitás óta meghatározó szereplője a régió vetőmagellátásának és egyben a térség egyik legnagyobb munkaadója.

A Futógálán több távra is nevezhettek a sportolni vágyó résztvevők. A rövidebb távokat kedvelők választhattak a 2 kilométeres „Magvető séta” és a szintén 2 kilométeres futás között. A hosszabb távokat kedvelők pedig nevezhettek a 6 és 10 kilométeres távokra is. A Corteva legnagyobb európai vetőmag üzemében megtartott esemény nevezési díjait a Mályvavirág Alapítvány számlájára utalták a nevezők, így támogatva a szervezet munkáját.

A Mályvavirág Alapítvány 2013-ban indult és két fő vonal mentén dolgozik. Az egyik a humán papillomavírus prevenció, a másik a nőgyógyászati daganattal érintettek segítése.

„A rák témája nem olyan, amit nap mint nap hallani akarunk, sokszor inkább elbújunk az információk elől. Egy-egy ilyen rendezvény viszont közvetett módon mégis elénk teszi, így amellett, hogy kapunk, adunk is, hiszen a futógála teljes regisztrációs díjával támogatta mindenki a Mályvavirág Alapítványt, amely nem csak a figyelmet hívja fel a prevencióra, de segít a betegeknek is. A Corteva által könnyebben megtalálnak bennünket, hiszen hírét viszik a munkánknak. Biztos vagyok benne, hogy ez életet, életeket ment. Emellett a szervezetünknek is működnie kell, és a vállalati felelősségvállalás keretében anyagi támogatásban is részesülünk” – mondta el Bartus Beatrix, a szarvasi Mályvavirág Pont alapítója. „A Futógála egy összekapcsolódást jelent számunkra egy nemes ügyért, az emberi életek megmentéséért. Kiemelkedőnek tartom, hogy ez nem csak egy egyszeri alkalom, hanem a Corteva már tavaly is támogatott bennünket. Pont ezért is válik igazi felelősségvállalássá” – tette hozzá Beatrix.

A Corteva a jövőben is támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek fontos társadalmi kérdésekre hívják fel a figyelmet.

Mindemellett szívesen veszik és várják partnereik ötleteit, hogy bővítsék azon szervezetek számát, akikkel közösen dolgozhatnak a rászorulók megsegítésén.

Forrás: Corteva Agriscience