0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. szeptember 27.

Indul az egri borélet

Az idei szezon első szabadtéri rendezvényére, az Egri Csillag Weekend-re invitálja a hosszú hétvégén a borszerető közönséget az Egri borvidék.

Az Egri Csillag Weekend rendezvényére április 28. és május 1. között kerül sor Egerben, a Dobó téren.  A tavasz beköszöntével találkozhatunk a legújabb, legfrissebb Egri Csillagokkal, melyeket a legjobb egri borászatok hoznak el a város szívébe, a Dobó térre.

Az Egri borvidék legfontosabb fehérboráról van szó, ami üde virágos, gyümölcsös illatával mindenkit magával ragad.

 

A házasított fehér bor minden évben elhozza azt a pezsgő, élettel teli szabadtéri eseményt, ahol a borászatokon túl más kiállítók és zenei élmények is várják a látogatókat.

Az Egri Csillag egy terroir bor, a termőhelyi karaktereket erősen magán hordozó, házasított bor, a Bikavér testvéreként alkották meg az egri borászok.

A bikavérhez hasonlóan, ahány borász, annyi ízvilágban és karakterben eltérő könnyű, zamatos, nyárra hangoló bor készül.

Egyedülálló, műemléki környezetben  Dobó téren elegáns és mégis laza hangulatban kóstolgathatjuk 20 egri borász által készített Egri Csillag borok legújabb évjáratát.

A régi vásári hangulatot idéző eseményen  több gasztro kiállító finom falatokat kínál a borok mellé, és hogy a hangulat tökéletes legyen, a színpadon remek élő koncertek  is hallhatók lesznek a négy napon keresztül.

A résztvevő borászatok névsora magáért beszél:

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Demeter Borászat, Dula Pincészet, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Gróf Buttler Borászat, Juhász Péter Pincészete, Juhász Testvérek Pincészete, Korózs Szőlőbirtok és Pincészet, Kovács Nimród Winery, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, REGE Birtok, St. Andrea Szőlőbirtok, Tarjányi Pince, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Torma Pince, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet, Villa Völgy Pincészet.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu