Back to top

A Valtra Q sorozata is elnyerte a Red Dot díjat

A Valtra egy újabb eredményt ünnepel, mivel a Q sorozat is elnyerte a rangos Red Dot díjat a terméktervezésért. A bejelentés kevesebb, mint 6 hónappal a legújabb traktor, a Q sorozat megjelenése után történt. Az új sorozat a nagyobb lóerejű (230-305 LE) gépek szegmenséhez illeszkedik.

Fotó: AGCO/Valtra

A Q sorozat 2022 szeptemberében jelent meg, és gyorsan felkeltette az iparág figyelmét. Tavaly novemberben a párizsi SIMA kiállításon pedig elnyerte a Farm Machine 2023 zsűri díját. A Farm Machine zsűrije dicsérte a Valtra Q sorozatát, annak mezőgazdasági vállalkozókra összpontosító megközelítéséért. A 230-305 lóerős Q sorozat jól illeszkedik a Valtra 155-271 LE-s T-sorozata és a 290-405 LE-s S-sorozata közé. A tesztvezetések során a leendő vásárlók dicsérték a Q sorozat sima CVT sebességváltóját, manőverezhetőségét és a nagy lóerős traktorhoz képest jó beláthatóságát.

Az ipari formatervezési és felhasználói élményekkel foglalkozó osztály vezetője, Kimmo Wihinen sajtótájékoztatón ismertette, hogy a legjobb traktorélményt az adja, ha meghallgatják az ügyfeleket:

Fotó: AGCO/Valtra

„Az ügyfelek nagyobb T sorozatot kértek. Teljesen új traktort szállítottunk. A nagy gazdaságoknak és a mezőgazdasági vállalkozóknak hatékony, nagyobb lóerős, de jó manőverező képességű és jól átlátható traktorra van szükségük.”

Az alumínium lépcsőkön keresztüli könnyű hozzáféréstől kezdve, a vadonatúj, erőteljes integrált első munkalámpákon, a fülke kényelmén, az új tetőkialakításon és a SmartTouch felhasználói felületen egyszerűen használható, teljesen integrált technológián keresztül minden fejlesztés válasz a vásárlói visszajelzésekre. Mindent úgy terveztek, hogy a Q sorozat egy kényelmes és jól felszerelt traktor legyen. Kimmo Wihinen elfogulatlan véleménye szerint: „ez a legjobb traktor, amit valaha terveztünk és építettünk itt, Suolahtiban, Finnországban”.

A Valtra korábbi Red Dot Awards sikerei között szerepelt 2016-ban a T-sorozat díja, 2017-ben az N-sorozat kitüntetése, 2018-ban az A-sorozat, 2021-ben a G-sorozat, és a közelmúltban egy Red Dot-díjat érdemeltek az N sorozatért 2022-ben.

Jócsák Attila, a Valtra magyarországi forgalmazójának a VALKON 2007 Kft. erőgép-kereskedelmi vezetője a Magyar Mezőgazdaság kérdésére kiemelte, hogy a Valtra mindig is a vevőközpontúságot helyezte előtérbe.

Végfelhasználóink számára nem csupán egy megbízható traktort, hanem egy munkahelyet is szállítunk.

Fotó: AGCO/Valtra
Ennek a munkahelynek a megtervezésekor a dizájnra is nagy hangsúlyt fektettünk. A dizájn szemszögéből is szeretnénk megkülönböztetni traktorunkat a versenytársak termékeitől, mivel így adhatjuk át vevőközpontú filozófiánkat. A használhatóság miatt fontos funkcionális szempontokon felül szeretnénk, ha traktorunk szemet gyönyörködtető is lenne. A Valtra-nál kíváncsiak voltunk arra, hogy a felhasználók mellett, mennyire tetszik termékünk a formatervezésben hozzáértő zsűri számára. Az eredmény magáért beszél.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Valtra termékei elnyerik a Red Dot Awards díjat.

Úgy gondoljuk, hogy a dizájn díj rá tud mutatni arra, hogy ez a termék nem csak tetszetős, hanem már tervezése során is maximálisan odafigyelünk a részletekre.

Fotó: AGCO/Valtra
A mezőgazdasági gépek esetén korábban elhanyagolhatónak ítélték meg a dizájn tervezés fontosságát és a gépvásárlásra gyakorolt hatását. Ma már látjuk, hogy ami jó az szép, és ami szép, az jó is. Így van ez a Valtrakkal is. Egyre több gazda ismeri fel ezt a traktoroknál is.

Egy ilyen díj előnye, hogy ha egy farmer rákérdez mi ez a logó, nyitott beszélgetést indíthatunk el, ami során bemutathatjuk a Valtra traktorok egyediségét, előnyeit.

Nem pusztán a logó, hanem a mögötte levő odafigyelésre hívhatjuk fel a gazdák figyelmét, akik nagyra értékelik az értük végzett munkánkat. Sokan elismerik ezt Valtra traktor vásárlással.

Ahogy Jócsák Attilától megtudtuk, Magyarországon 2022 októberében négy állomásos bemutató körúton mutatták be az új Q szériát. A kollégák és az ügyfelek szántóföldi körülmények között élőben is ki tudták próbálni ezeket a nagyszerű traktorokat. A tapasztalatok alapján nagyon pozitív visszajelzések érkeztek, emiatt 2023-ra rendeltünk 10 db traktort, amelyekből hármat már le is kötöttek nálunk - tehát vevői megrendelésre hoztunk. A Valkon erőgép-kereskedelmi vezetője szerint, aki beül egy Valtra Q szériába, előbb utóbb vesz egyet!

VALTRA Q SERIES - THINKS LIKE A PRO. WORKS LIKE A BEAST.

 

Forrás: 
AGCO/Valtra

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A floridai cukornád termesztő digitális tervei kikristályosodnak

Évek óta több milliárd dollárnyi technológiai innováció árasztja el az amerikai mezőgazdasági szektort is, és a gazdálkodási folyamat során a legkorszerűbb adatgyűjtést és -elemzést ígérik. Egyes gazdaságok csak most kezdik kitalálni, hogyan lehet ezeket az adatokat működésbe hozni.

Közvetlenül beküldhetőek az adatok a Nemzeti Talajtani Adatbázisba

Elindult a Nébih új szolgáltatása, amely lehetővé teszi a közvetlen adatbeküldést a talajvizsgálatokat végző laboratóriumok számára a Nemzeti Talajtani Adatbázisba. A frissített WEB-API szolgáltatás WSDL leírása elérhető a hivatal honlapján.

Szoros együttműködést követel a természetkárosító bűncselekmények elleni fellépés

A klímaválság mellett ökológiai válság tanúi is vagyunk, amely válaszlépésekre kell, hogy késztessen minket – jelentette ki Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a LIFE SWIPE (Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe) projekt záróeseményén, kedden.

Zöld technológiaváltást sürget a KAP új támogatási rendszere

Új támogatási rendszer lép életbe a Közös Agrárpolitikában, amely minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet az ágazat környezettudatos működésére. Emellett a támogatások újfajta elosztása, a kisebb gazdaságok segítése is megvalósul a 2023-2027-es ciklusban.

Környezetbarát növénytálcák

A holland Modiform cég két új növénytálcát fejlesztett ki. Az egyik sorozat automata cseréptöltő rendszerekhez alkalmas, és természetesen újrahasznosítható. A másik új terméket kifejezetten a ciklámentermesztés igényének figyelembevételével készítették.

Minden adott a jó szőlőterméshez

Az időjárási viszontagságok, elsősorban a hűvös miatt lassan fejlődik a szőlő, minden esély és feltétel adott hozzá, hogy idén kiváló borok készüljenek a jó minőségű szőlőből, mondja Kocsis László szőlőnemesítő és szőlőtermesztő, akinek cége, a Göcsej Gyümölcse Bt. Zalaapátiban rendelkezik ültetvénnyel.

Állati eredetű termékek tárolási, szállítási szabálya

Az állattenyésztő kistermelők közül sokan vannak, akik feldolgozott formában a helyi piacokon értékesítik termékeiket. Ennek szabályozására rendelet is született, amelynek célja az élelmiszer-biztonság. A kistermelők számára a jogszabály semmi olyan pluszt nem tartalmaz, amelyet fogyasztói oldalról ne tekinthetnénk alapelvárásnak. A NÉBIH segítségével most összefoglaljuk ezeket a szabályokat.

Jelentősen nőtt a beruházások volumene az ingatlanberuházások, a feldolgozóipar és a mezőgazdaság területén

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2023 első negyedévében a beruházások mértéke éves alapon 2,8 százalékkal mérséklődött.

Felső élelmiszer-árkorlát önkéntes alkalmazásáról tárgyal a brit kormány a szupermarketekkel

Egyes alapvető élelmiszerek felső árkorlátjának önkéntes alkalmazásáról tárgyal a brit kormány a szupermarket-hálózatokkal a több mint négy évtizede nem mért ütemű élelmiszer-drágulás megfékezése végett.

Kizárólag helyi spárgát és szamócát kínál

A németországi Aldi Süd április eleje óta kizárólag német spárgát értékesít, május közepétől pedig csakis német szamócát tart, ezzel is támogatva a helyi gazdákat.