0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 17.

Horn Artúr díj 2023

2023-ban a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöksége a magyar állattenyésztésért és a tenyésztői közösségért kifejtett három évtizedes munkája elismeréséül Horn Artúr díjat adományozott Fekete Balázsnak.

Fekete Balázs Kunágotán született, Orosházán járt középiskolába és Debrecenben szerzett agrármérnök oklevelet 1981-ben. Első és egyetlen munkahelye a Hód Mezőgazda Zrt., ahol végigjárta a ranglétrát és lett műszakvezetőből állattenyésztési igazgató. Nyugdíjasként is a cégnél dolgozik, mint a kiállítás igazgatója.

Szarvasmarha-, sertés- és lótenyésztésben évtizedeken keresztül volt sikeres, mindhárom fajban megkapta az Év Tenyésztője elismerést.

Alapításuk óta részt vett több tenyésztőszervezet munkájában, elnökségi tagként vagy éppen elnökként. 2008-tól két cikluson át volt a MÁSZ elnöke. Több mint negyven éve fáradhatatlanul a szakmájának él, konokul hisz a tenyésztői közösség erejében.

Egyed Bélával, Ujvári Tiborral megálmodták és 1994-ben meg is szervezték az első Állattenyésztési Napokat, amelynek azóta is főszervezője. Nélküle és a maga köré szervezett lelkes csapata nélkül nincs Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok.

Neve már régen felkerült a magyar állattenyésztés halhatatlanjainak sorába. A tenyésztés-szervezésben adható valamennyi magas rangú elismerést megkapta: többször volt Év Tenyésztője, kitüntették Ujhelyi és Konkoly-Thege díjjal, 2018-ban megkapta a MÁSZ Magyar Állattenyésztésért díjat, amit javaslatára alapított a szövetség elnöksége.

Már csak egyetlen szakmai elismerés hiányzott a tarsolyából, amit a MÁSZ elnöksége egyhangú szavazással ítélt neki oda: ez a Horn Artúr díj.

2023-ban a MÁSZ elnöksége a magyar állattenyésztésért és a tenyésztői közösségért kifejtett három évtizedes munkája elismeréséül adományozta a Horn Artúr díjat Fekete Balázsnak.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu