A japán Nendo stúdió, élén az elismert tervezővel, Oki Sato-val, bemutatott egy olyan sörösdoboz prototípust, amely forradalmat jelenthet a söriparban. A Nendo által kifejlesztett megoldás állítólag tökéletes habot biztosít. Egy olyan innovatív kialakítású doboz prototípusát mutatta be, amely lehetővé teszi az úgynevezett arany arány elérését az ital és a hab között.
Aki az ideális sörarányt szeretné elérni, annak így kell majd kinyitnia a dobozt: először húzza ki az 1-es számmal jelölt zárat, majd töltse az italt félig a korsóba. Néhány másodperc várakozás után, amely alatt a hab már lecsillapodott, a második zárat kell meghúzni, amely lehetővé teszi a doboz teljes nyitottá válását. Ezután az ital maradékát a pohárba lehet önteni.
youtube://v/PFwaDg-rsH0
Ez a megoldás hozza az úgynevezett arany arányt, mivel a Nendo dobozt úgy tervezték, hogy a szeszes ital és a hab aránya 7:3 legyen.
– A célunk az volt, hogy olyan sörösdobozt hozzunk létre, amely képes szabályozott mennyiségű habot termelni, mintha a sört egy bárban vagy étteremben csapolnák a korsóba- mondták a Nendo tervezői.
A 2002-ben Oki Sato által alapított Nendo stúdió számos területen dolgozik – a grafikai tervezéstől kezdve a belsőépítészeten és a terméktervezésen át az építészetig. A japán cég számos ismert márkával dolgozott már együtt, amiért különböző dizájnversenyeken is elismerésben részesült. A dizájner cég minden – még a látszólag jelentéktelen – fogyasztói igényre is gondol.
Sato többször is hangoztatta, a dizájn arról szól, hogy pozitív pillanatokat adjunk az embereknek, ezért a Nendo olyan termékek létrehozására törekszik, amelyek vizuálisan vonzóak, ugyanakkor tartósak és praktikusak is.