0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. szeptember 17.

Virágból bort

Kaliforniában Aaliyah Nitoto, a Free Range Flower borászat alapítója rendhagyó módon, virágok felhasználásával készít bort. Még főiskolás évei alatt kezdett érdeklődni a borkészítés és a gyógynövények iránt, és felfedezte, hogy kedvenc virágaiból is tud bort készíteni.

Első ízben levendulával kísérletezett, azóta használt már rózsát, krizantémot és hibiszkuszt is.

Bár a virágborok, mint például a pitypangbor vagy a krizantémbor hosszú múltra tekintenek vissza az Egyesült Államokban, a kelet-ázsiai országokban, például Kínában nem alakult ki komoly hagyományuk.

Ennek elsősorban az az oka, hogy Ázsiában a virágbort jellemzően a társadalmi ranglétra alján elhelyezkedő, alacsonyabb jövedelmű nők készítették, így ezeket az italokat nem kísérte az Európában népszerű, előkelő szőlőborok presztízse.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/tastingtable.com