Back to top

Villanypásztor legelőre és kiskertbe is

A Déli Farm Kft. a hobbiállattartóktól a legnagyobb mezőgazdasági termelőkig mindenkinek kínál egyénre, gazdaságra szabott megoldásokat. Csak a haszonállat tartáshoz kapcsolódó termékeik is több, mint tízezret számlálnak, de ez nem meglepő, hisz állatfajonként is több eltérő tartástechnológia létezik.

Villanypásztor legelőre és kiskertbe is | MMG

Ezek közül Hódmezővásárhelyen a villanypásztorokra fókuszáltak, amiből tényleg mindenkinek tudnak jól használhatót kínálni. Villanypásztorokból kifejezetten erős a kínálatuk - mondta el Palotás Sándor, a Déli-Farm Kft ügyvezető igazgatója, bemutatva a kiállítási standjukat. 

"Abba az irányba haladunk, hogy az állatok védelme, illetve a növénytermesztők részéről a területvédelem, vagy utóbbi éppen a vadgazdálkodók részéről egyre fontosabb, hiszen van, amikor az állatot bent és van, amikor kint kell tartani."

A hobbi kategóriától kezdődően a profi kategóriáig kellenek a villanypásztorok, így a kiskutya elől is meg tudjuk védeni a virágoskertet, hogy a hegyoldalt a medvéktől is megvédjük, tehát valóban nagyon-nagyon széles a portfóliónk - mondta az ügyvezető.

- Ez azt jelenti, hogy forgalmaznak ilyen egészen picike kerti villanypásztorokat is?

- Igen, a hobbi felhasználásban is olyan széles termékpaletta van, amivel ki tudjuk szolgálni azokat az igényeket is, bár a mi szakmai kompetanciánk alapvetően a haszonállattartáshoz kapcsolódó termékkör. Itt nyilván állatfajonként teljesen változó az, hogy milyen paramétereknek kell megfelelni egy-egy eszköznek, illetve az is, hogy milyen területen próbálják védeni akár az állatokat, akár a növényeket. És nem mindegy, hogy milyen háttértechnika az, ami biztosított számukra.

Fotó: Déli-Farm Kft.
- Beszéljünk arról, hogy a termelők mi mindenre koncentrálnak most, hiszen az az önök forgalmából kiderül.

- Nagyon változó. Amikor van lehetőség pályázni, akkor természetesen a gazdák részéről is sokkal nagyobb a beruházási kedv.

Olyankor jellemző, hogy olyan eszközöket vásárolnak, amivel az egész technológiát, és a farm környezetét is fejleszteni tudják.

Ilyenkor sokkal szélesebb portfóliót tudunk értékesíteni. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy mindig naprakész és technológiailag is fejlett és jó legyen a rendszer, tehát minden más időszakban is a termékeknek a pótlása, vagy éppen az, ami az állatok környékén szükséges eszköz, azokat folyamatosan vásárolják a partnereink.

- Van egy új állattenyésztési kategória, ha mondhatjuk így, amikor a haszonállatot hobbiként tartják. Mennyire vannak önök felkészülve erre? Mert azt gondolom, hogy ezek a vásárlók igényesebb, vagy  szebb kivitelű eszközöket kívánnak.

- Ez így igaz, és nyilván ez egy kicsit már egyfajta marketinges megközelítés ebben a dologban. Természetesen nem csak jónak és hasznosnak kell lenni a terméknek, hanem dekoratívnak is, hogy jól is nézzen ki.

Fotó: mmg archív

Azt gondolom, hogy az a termékportfólió, amit forgalmazunk, ezeknek az igényeknek is teljes egészében megfelel.

- Mi az, amit kiemelne, ami jelen pillanatban akár legyen szó állattartóról, vagy hobbistáról, amit a leginkább keresnek az emberek.

- Nagyon nehéz egy-egy terméket kiragadni, hiszen például a haszonállattartás területén mindenfajta állatnak tudunk mind a tartástechnológiához, mind az állategészségügyhöz kapcsolódó termékeket nyújtani, és ugyanúgy ez a hobbiban is igaz.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Légi kémiai szúnyogirtás is lesz a héten

A héten 85 ezer hektárnyi területen irtják a szúnyogokat a szakemberek - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-t.

Zöld technológiaváltást sürget a KAP új támogatási rendszere

Új támogatási rendszer lép életbe a Közös Agrárpolitikában, amely minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet az ágazat környezettudatos működésére. Emellett a támogatások újfajta elosztása, a kisebb gazdaságok segítése is megvalósul a 2023-2027-es ciklusban.

Az Állategészségügyi Világszervezet támogatja a madárinfluenza elleni védőoltást

Az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) azt tanácsolja a kormánynak, hogy a világszerte több százmillió madarat elpusztító és emlősöket megfertőző madárinfluenza elleni védettséget szorgalmazza, hogy ezzel megakadályozza a vírus lehetséges világjárvánnyá alakulását.

Klímaváltozás és állattenyésztés: hatás, alkalmazkodás

Az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re várhatóan 33 százalékkal többen, közel tízmilliárdan leszünk a Földön. Az életszínvonal javulása miatt azonban a mezőgazdasági termékek fogyasztása ennél jóval nagyobb mértékben, mintegy 70 százalékkal nő majd, az állati eredetűeké is megduplázódik. Mindez akkor, amikor a klímaváltozás egyre erősebb – főként korlátozó – hatással van az állattartásra.

Állati eredetű termékek tárolási, szállítási szabálya

Az állattenyésztő kistermelők közül sokan vannak, akik feldolgozott formában a helyi piacokon értékesítik termékeiket. Ennek szabályozására rendelet is született, amelynek célja az élelmiszer-biztonság. A kistermelők számára a jogszabály semmi olyan pluszt nem tartalmaz, amelyet fogyasztói oldalról ne tekinthetnénk alapelvárásnak. A NÉBIH segítségével most összefoglaljuk ezeket a szabályokat.

Már néhány szem pollen végzetes lehet a macskák számára

Azok a liliom imádó kerttulajdonosok, akiknek macskája is van, jó ha tudják, hogy ezek a pompás virágok nagyon veszélyesek az állatokra nézve. Ha szőrmókunk a kelleténél kíváncsibb természetű és szívesen időzik a virágok közelében, azonnal vigyük állatorvoshoz, ha különös jeleket tapasztalunk nála.

A juh tenyésztők legjobbjai

A 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség 29 tenyésztője, 54 tenyészállat csoportban, a Szövetség tenyésztési programjában szereplő 14 juhfajtát mutatott be.

Hány állategységtől ipari a mezőgazdaság?

Az Európai Parlament környezetvédelmi bizottsága elfogadta az ipari kibocsátások csökkentését célzó uniós szabályokkal kapcsolatos álláspontját, amibe beleértik a legnagyobb állattartó gazdaságok kibocsátását is. Véleményük ellentétben áll a mezőgazdasági bizottságbéli társaikéval. Utóbbiak most benyújthatják saját módosító indítványaikat a zárószavazásra.

A látogatók előtt született tevecsikó a Szegedi Vadasparkban

Április elején igazi különlegességben lehetett része a Szegedi Vadaspark látogatóinak, élőben követhették nyomon egy tevecsikó születését, a kis csődör azóta megerősödött, szépen beilleszkedett a felnőttek közé - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató szerdán az MTI-t.

Természetes megoldások bolhák ellen

A bolhák igazán bosszantó kis teremtmények, parazita módjára élősködnek, betegségeket terjesztenek, rendkívül irritáló nyáluk egyeseknél kellemetlenül viszkető, hólyagos kiütéseket okoz. Mit lehet felhozni mentségükre? Semmit.