0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Világrekord született

Csúcsot döntött a BAUHAUS barkácsáruház-lánc Németországban. A világ leghosszabb virágládasorát ültették be, amely a mannheimi BUGA2023 kertészeti kiállítást díszítette. A nem mindennapi ötletet „világrekord az éghajlatért” mottóval valósították meg.

A 2232 méter hosszan kígyózó virágládasort a németországi mannheim-ban zajló BUGA 2023 kiállítás Spinelli nevű kiállítói területén hozták létre. A BAUHAUS a rekord felállításával a környezetvédelemre szerette volna felhívni a figyelmet, és arra ösztönözni a BUGA 2023 látogatóit, hogy helyezzenek nagy hangsúlyt a kiállításon is kiemelt témaként kezelt klímavédelemre és élelmiszerbiztonságra.

A BAUHAUS alkalmazottjaiból, kertészekből és a beszállító partnerekből álló csapat több hónapig dolgozott azon, hogy megvalósítsák a figyelemre méltó, klímavédelemre ösztönző ötletet.

Az a céljuk, hogy megmutassák, már egyetlen virágláda beültetésével hozzájárulhatunk az egészséges környezethez és a személyes jóléthez.

A rekordot végül Olaf Cake Becker, a RID REKORD INSTITUTE GERMANY GmbH zsűritagja hivatalosan is elfogadta és hitelesítette, így az bekerül a RID világrekordok könyvébe is.

A beültetett virágládák újrahasznosított anyagokból készültek, és természetesen tőzegmentes virágföldbe külön erre a célra válogatott, fenntarthatóan, németországi családi gazdaságokban termelt növények kerültek. A virágládák összeállítását nem véletlenül igazították erre az időpontra: a május 20-án a Méhek Világnapján minden látogató közelről tekinthette meg a környezet- és beporzóbarát beültetéseket.

Azt követően szétszedték a virágládákat, és a Mannheim környéki BAUHAUS áruházakban darabonként tíz euróért kezdték el árusítani őket. Az ebből származó bevételt az áruház a Természetvédelmi és Környezeti Oktatási Munkacsoport (ANU) javára ajánlja fel, az összeggel olyan fenntartható projekteket támogatnak, amelyek során gyermekeknek és fiataloknak tartanak ismeretterjesztő előadásokat környezetvédelemről és egészséges táplálkozásról.

Akik tehát megveszik a virágládákat, közvetlenül is hozzájárulnak a következő generációk jövőjéhez. 

A nem mindennapi akcióban összesen több mint 280 személy segédkezett beültetni, összeállítani, majd szétszerelni a 2278 virágládát. A beültetéshez összesen mintegy 120 faj 14 ezer növényét használták fel. A ládákat 45 000 liter (azaz 45 köbméter, vagyis 1,5 billentős teherautó rakománya) tőzegmentes földdel töltötték fel. A munka irányítását 4 kertész segítette. A 6 kamionnyi növényt 250 CC konténeren szállították a helyszínre.

Az idei rekorddal a 2059 méteres virágládasor rekordját sikerült megdönteni, amelyt 2009. május 1-jén állítottak fel Tilburgban, Hollandiában.

Forrás: magyarmezogaazdasag.hu/bauhaus.info