A Lufthansa az egy óránál tovább tartó nemzetközi útvonalakon utazóknak többféle ételt kínál a fedélzeten. Ezek között saláták, szendvicsek, desszertek és egyéb fogások is szerepelnek, amelyeket a Gate Gourmet catering cég naponta készít el Dean&David receptjei alapján Frankfurtban és Münchenben. Az utasok a Dallmayr cukrászati különlegességeit is élvezhetik a fedélzeten.

A légitársaság célkitűzései között szerepel a fenntarthatóság is.
Az ez irányú intézkedések már most mutatják az első eredményeket - 2022-ben a megsemmisített romlandó élelmiszerek aránya 45 százalékkal csökkent az előző évhez képest.
A Lufthansa-csoport három légitársasága, az Austrian, a Swiss és az Eurowings 2022-től már most kedvezményes áron kínálja az el nem adott élelmiszereket. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően tavaly mintegy 80 ezer élelmiszer csomagot sikerült megmenteni a kidobástól - közölte a cég csoport.