Back to top

A Lufthansa szendvicsjáratai

A Lufthansa légitársaság új szolgáltatást vezetett be a külföldi útvonalakon: az utasok még leszállás előtt megvásárolhatják az el nem adott ételeket, amelyeket magukkal vihetnek - sokkal olcsóbban.

A Lufthansa az egy óránál tovább tartó nemzetközi útvonalakon utazóknak többféle ételt kínál a fedélzeten. Ezek között saláták, szendvicsek, desszertek és egyéb fogások is szerepelnek, amelyeket a Gate Gourmet catering cég naponta készít el Dean&David receptjei alapján Frankfurtban és Münchenben. Az utasok a Dallmayr cukrászati különlegességeit is élvezhetik a fedélzeten.

Mivel az ételek nem tartalmaznak színezéket és tartósítószert, rövid a szavatossági idejük, és ha a járatok során nem értékesítik őket, meg kell semmisíteni.

Fotó: Freepik/illusztráció
Az élelmiszer pazarlás elkerülése érdekében a Lufthansa kitalálta, hogy az utolsó pillanatban kedvezményes áron értékesíti az élelmiszereket. Az onboard delights last minute elnevezésű kezdeményezés keretében az utasok fejenként 3,50 eurót fizetnek a magukkal vinni kívánt élelmiszerekért. A Miles&More hűségprogram tagjai az étkezésekért jutalommérföldeket is kapnak, minden euró után egy mérföldet írnak jóvá a számlájukon.

A légitársaság célkitűzései között szerepel a fenntarthatóság is.

A rövid távú járatokon 2025-re 50 százalékkal csökkenteni kívánják a kidobott, megsemmisített élelmiszerek mennyiségét.

Az ez irányú intézkedések már most mutatják az első eredményeket - 2022-ben a megsemmisített romlandó élelmiszerek aránya 45 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

A Lufthansa-csoport három légitársasága, az Austrian, a Swiss és az Eurowings 2022-től már most kedvezményes áron kínálja az el nem adott élelmiszereket. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően tavaly mintegy 80 ezer élelmiszer csomagot sikerült megmenteni a kidobástól - közölte a cég csoport.

Forrás: 
rp.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Villány nem áll meg – tanulmányút Günzer Tamás Pincészetében

Günzer Tamás meghívására a Magyar Sommelier Szövetség a Magyar Borszakírók Körének tagjaival szakmai látogatást tett Villányban. Tamás állattenyésztő mérnökként 12 éven keresztül vezette Borjádon a szarvasmarha telepet, de Villányban akkora a nyomás, ott – ahogyan mondja - mindenkiből borász lesz. A szakember 2002-ben kötelezte el magát végleg a szőlő és a bor mellett, az eredmények őt igazolták.

Jó hír a Kéknyelű szerelmeseinek: az év legnagyobb kóstolója Badacsonyban

A Badacsony Szőlőhegyért Egyesület, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutató Állomása, valamint a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend szervezésében idén június 3-án, harminckettő, Kéknyelűt termelő badacsonyi borászat részvételével, kulturális programokkal, zenével, kiváló borokkal és ízletes fogásokkal az év legnagyobb Kéknyelű kóstolójára várják a Badacsonyba érkezőket.

„A hegyközség maga a termelő”

Erős vezetést ígért Frittmann János, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke, akit a május 30-i tisztújításon választottak a szakmai szervezet első emberévé.

Erdőgazdasági fejlesztések Nyíregyházán

Befejeződött a NYÍRERDŐ Zrt. több fejlesztése Nyíregyházán, melyekkel a vármegyeszékhelyen élők kikapcsolódási lehetőségeit szerette volna bővíteni az erdőgazdaság. A fejlesztéseket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Hidas Tibor, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója adta át.

Zöld technológiaváltást sürget a KAP új támogatási rendszere

Új támogatási rendszer lép életbe a Közös Agrárpolitikában, amely minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet az ágazat környezettudatos működésére. Emellett a támogatások újfajta elosztása, a kisebb gazdaságok segítése is megvalósul a 2023-2027-es ciklusban.

Környezetbarát növénytálcák

A holland Modiform cég két új növénytálcát fejlesztett ki. Az egyik sorozat automata cseréptöltő rendszerekhez alkalmas, és természetesen újrahasznosítható. A másik új terméket kifejezetten a ciklámentermesztés igényének figyelembevételével készítették.

Káliumban gazdag gyümölcslevek

A szívbetegségek kockázata számottevően mérsékelhető bizonyos gyümölcslevek fogyasztásával, legalábbis ez derül ki a Harvard School of Public Health intézet egyik kutatásából.

Kizárólag helyi spárgát és szamócát kínál

A németországi Aldi Süd április eleje óta kizárólag német spárgát értékesít, május közepétől pedig csakis német szamócát tart, ezzel is támogatva a helyi gazdákat.

Embertelen körülmények a német ültetvényeken

A német ültetvényeken dolgozó idénymunkások olyan körülmények között dolgoznak, amelyek az emberi méltóságot csorbítják, derül ki az Oxfam nemzetközi humanitárius szervezet legfrissebb felméréséből.

"Made in Germany"

A német kormány jóváhagyta a Cem Özdemir szövetségi élelmiszer- és mezőgazdasági miniszter által előterjesztett, az eredetmegjelölésről szóló rendeletet. Ez azt jelenti, hogy a jövőben a csomagolatlan húsokon is fel kell tüntetni a származás helyét.