A tanulmány szerint a magas káliumtartalmú ételek és italok fontos szerepet játszanak a szívbetegségek megelőzésében, mivel ez az ásványi anyag lenyomja a szervezet túlzottan magas nátriumszintjét, valamint rugalmasabbá teszi az érfalakat, ezáltal csökkenti a magas vérnyomást is.
A Medical News Today tanácsa szerint a narancs, a mandarin, a maracuja, valamint a gránátalma frissen préselt leve nagy mennyiségben tartalmaz káliumot.
Egy csészényi maracujalében 687 milligramm kálium van, ugyanannyi gránátalmalé 533, narancslé 496, mandarinlé pedig 440 milligramm káliumot tartalmaz. A jótékony ásványianyag-tartalom ellenére a fogyasztóknak azt ajánlják, hogy körültekintően válasszák ki, milyen gyümölcsleveket isznak, mivel egyes márkák termékeiben nagy mennyiségű hozzáadott cukor van, ezért elfogyasztásuknak épp ellentétes lesz a vérnyomásra gyakorolt hatása.