0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Új csávázószert készül bevezetni az uniós piacon a Corteva

Az Eden Research plc kérelmezte az Ecovelex™ engedélyezését az Európai Unióban és ezt követően majd az Egyesült Királyságban is benyújtja a kérelmet, forgalmazási partnerével, a Corteva Agriscience vállalattal. Az Eden egy AIM tőzsdén jegyzett vállalat, amely fenntartható megoldásokat fejleszt és szállít növényvédelmi, állat-egészségügyi és fogyasztói termékekhez.

A két vállalat által három éven keresztül kifejlesztett Ecovelex új belépő a csávázószerek piacán, és az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban betiltott hagyományos vegyszerek helyettesítésére szolgál. A madarak által okozott termésveszteség – amely a kukorica és más növények esetében a károk egyik fő okozója – kezelésére fejlesztették ki.

A csávázószer a madarak szaglószervére hatva kellemetlen szagot áraszt, amely elriasztja azokat, így a magok érintetlenül maradnak, a madarak pedig szabadon kereshetnek alternatív táplálékforrásokat.

A termék növényi eredetű kémiai anyagokon alapul, és az Eden Sustaine® mikrokapszulás rendszerével készült, ezzel támogatva a mezőgazdasági termelőket, akik igyekeznek megfelelni a fenntarthatóbb mezőgazdaság iránti fogyasztói igényeknek.

André Negreiros, a Corteva Agriscience EMEA vetőmagipari alkalmazott technológiákért felelős vezetője elmondta: „Több éves célzott és eredményes együttműködés után örömmel tölt el bennünket, hogy elérkeztünk az Ecovelex kereskedelmi forgalomba hozatalához. A gazdálkodók minden évben súlyos veszteségekkel szembesülnek a madarak által okozott károk miatt, és a közelmúltban bekövetkezett szabályozási változások azt jelentették, hogy a terméskárok elleni küzdelem hagyományos megközelítései már nem állnak rendelkezésre.

„Az Edennel közösen kifejlesztett megoldás hatékony és biztonságos alternatívát kínál a gazdálkodóknak, miközben a növényi kémia felhasználásával hatalmas előrelépést jelent a fenntarthatóság terén.

Az Eden csapata kiváló munkát végzett abban, hogy segítsen nekünk ennek a hatalmas piaci lehetőséget nyújtó megoldásnak a kidolgozásában, és alig várjuk, hogy a jövőben tovább fejleszthessük ezt a munkát.”

Sean Smith, az Eden vezérigazgatója elmondta: „Az Eden és a Corteva Agriscience együttműködése az elmúlt évek során rendkívül eredményes volt, és örülök, hogy e tevékenységekből származó első valódi kereskedelmi előnyök már elérhető közelségbe kerültek.

„Közösen egy újabb biztonságos és hatékony csávázószert hozunk forgalomba, szinte rekordidő alatt, hatékony, nyílt együttműködéssel és egy valódi „win-win” megközelítéssel. Közösen fogjuk élvezni az eredményes együttműködés gyümölcsét, melyből a gazdák is profitálnak, hiszen egy új eszközt adunk a kezükbe a terméshozamok biztonságos és fenntartható javítására.”

Az Eden benyújtotta a dokumentációt és a kérelmet Ausztriának, aki az Európai Unió nevében interzonális referens tagállamként fog eljárni.

A felülvizsgálat és az engedélyezés 18-24 hónapot vehet igénybe, majd az egyes uniós tagállamok a helyi engedélyek megadása előtt jóváhagyhatják az engedélyt, vagy további tájékoztatást kérhetnek.

Az Ecovelex kapcsán végzett munkájuk mellett a két vállalat széleskörű együttműködést folytat, beleértve azt is, hogy a Corteva lett az Eden franciaországi forgalmazó partnere a Mevalone® nevű gombaölő szer esetében.

Forrás: Corteva Agriscience/Eden Research plc