0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 19.

Harmadával növelte adózott eredményét sátoraljaújhelyi dohánygyár tulajdonosa

Pénzügyi és értékesítési szempontból is eredményes évet zárt tavaly a Continental Dohányipari Zrt., a sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló társaság árbevétele közel 13, adózott eredménye pedig 30 százalékkal nőtt 2021-hez képest - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

A magyar családi tulajdonban álló magántársaság éves beszámolója szerint árbevételük a 2021-ben realizált 56 milliárd forintról 63,7 milliárd forintra nőtt, az adózott eredmény pedig elérte a 8,2 milliárd forintot, amely harmadával meghaladja a két évvel ezelőtti 6,4 milliárd forintot.

A társaság tavaly növelni tudta a cigaretta, a természetes burkolású szivarka és az expandált dohány eladásait 2021-hez képest

– írták a közleményben. Hozzátették, a fogyasztási dohány és vele együtt a hüvelyeladások – a nemzetközi piacok zsugorodását lekövetve – ugyan csökkentek, de a társaság ezen termékcsoportokban is erős pozícióval rendelkezik.

A végrehajtott fejlesztésekről szólva az írták, a közel tízmilliárd forint értékű beruházás keretében átadták a sátoraljaújhelyi dohánygyár új dohányelőkészítési-üzemcsarnokát. Emellett kiterjesztették a második dohányexpandáló-üzem működési rendjét, amely így tavaly novembertől teljes kapacitással, négy műszakos munkarendben szolgálja ki az expandált dohányra irányuló igényeket.

A közlemény idézi Füzi Csabát, a cég vezérigazgatóját, aki elmondta,

2023-ban elkezdik a dohánygyárat kiszolgáló infrastruktúra, azaz a raktárkapacitás-hiány csökkentése miatt az év elején megvásárolt, készáru-raktárnak szánt ipartelep fejlesztését.

Az 1996-ban Hódmezővásárhelyen alapított, jelenleg mintegy hétszáz munkavállalót foglalkoztató Continental Dohányipari Csoporthoz tartozik a sátoraljaújhelyi dohánygyár mellett a dohánytermeltetéssel- és feldolgozással foglalkozó szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt. A társaság emellett Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

Forrás: MTI