0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Bemutatkozik a Vervaet márka Mezőfalván

Hódmezővásárhelyen debütált, június 7-8-án pedig a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow keretében Mezőfalván is bemutatkozik az AXIÁL Kft. új gépe, a Vervaet önjáró precíziós hígtrágya-kijuttató.

A Vervaet Hydro Trike nevű, önjáró hígtrágya-kijuttatót egyszerűsége és innovatív technológiája különbözteti meg a többi géptől, univerzálisan használható többek között hígtrágya, fermentációs maradék, komposzt, szilárd trágya és mész kiszórására is – felépítménytől függően.

Európa-szerte kedvelt modelljeit előszeretettel használják a bérvállalkozók, a növénytermesztők, tejtermelők és a biogázipari vállalatok.

Az AXIÁL Kft. palettájára felkerült márka ötkerekű, Hydro Trike XL típusa a jubileumi, XXX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon debütált Hódmezővásárhelyen.

  Hydro Trike Hydro Trike XL

Motor

DAF Paccar MX 390 (530 LE)
Hidraulika Sauer-Danfoss
Hajtás Hidromechanikus, fokozatmentes
Zagyszivattyú Börger EL1550 (9.000l/perc)
Hígtrágya tartály kapacitás 16.000l 20.000l
Közúti/szántóföldi sebesség 40/20 km/h
Gumiabroncsok 1000/50 R25 / 1050/50 R32 1000/50 R25 / 1050/50 R32
(750/50 R26)
Üzemanyagtartály 850l + 80l AdBlue
Felfüggesztés 3-pont, 4-es kategória

Kisebb testvére, a Hydro Trike modell háromkerekű és 16 ezer literes tartállyal szerelhető. Az XL típus ezzel szemben három- és ötkerekű változatban is elérhető, így a 16 ezer literes helyett 20 ezer literes tartállyal szerelt. Mindkét típus esetében lehetőség van arra, hogy a gép saját hígtrágya tartályát pufferként használjuk köldökcsöves rendszerű kijuttatás esetén.

„Olyannak ajánlom, aki folyamatosan tudja használni, hiszen hatalmas a gép teljesítménye, például bérvállalkozóknak, nagyüzemeknek. A gép elején történő felszívás 6 colos csatlakozással történik akár 3 perc alatt, a 8 colos oldalkarról történő felszívás már kevesebb mint 3 perc alatt megvalósítható – természetesen csatlakozási módtól függően. A kijuttatás sebességarányos, dózistól függő. A területteljesítmény pedig szintén nagyban függ attól, hogy milyen a gép kiszolgálása, vagyis az újratöltéshez mennyi idő alatt biztosítanak további tartálykocsikat, inputanyagot.

Éjszakai munkavégzés is lehetséges a géppel, mert számos LED-lámpával szerelt. A kezelése nem bonyolult, de odafigyelést igényel. A fülkéje kényelmes, aki ült már CLAAS JAGUAR silózóban, otthonosan fogja érezni magát benne”

– ajánlja Laki Imre bemutatógép-kezelő.

A Vervaet megbízható, minőségi alkatrészeket épít be gépeibe, így például a DAF PACCAR dízelmotorokat. A Hydro Trike-ban ez egy 530 lóerős, hathengeres dízelmotor, amely maximális teljesítményét és nyomatékát kevesebb, mint 1400 fordulat/perc alatt adja le. Gyakran 1250 fordulat/perc elegendő a munka elvégzéséhez.

Az optimális súlyelosztás érdekében a motor a fülke alatt bal oldalon található, az egységet takaró nagy ajtó révén könnyen hozzáférhető. A jármű jobb oldalán található a hűtő, a ventilátor visszaforgatható az olajhűtőnél és a vízhűtőnél is. A hidraulikus szivattyúcsoport a gép bal oldalán található, mely áll kettő darab hajtószivattyúból az első kerék és a hátsó tengely meghajtásához, egy kormányzó szivattyúból, egy olajhűtőt működtető szivattyúból és egy további szivattyúból, mely minden egyéb hidraulikus funkcióért felel.

Az 5×5 meghajtású típus akár domboldalon is megállja a helyét a hárompontos felfüggesztési rendszernek, valamint a dőlésérzékelőnek köszönhetően.

Az ISOBUS-kompatibilis Hydro Trike gépekhez szinte bármilyen GPS-rendszer csatlakoztatható, ezáltal bármelyik injektáló munkaeszköz szakaszolása megoldható. Az NPK arányokat is állandó szinten lehet tartani, amennyiben (opcióként) NIR-szenzorral szereljük fel a gépet. Ez figyeli a kijuttatandó hígtrágya nitrogén-, foszfor- és káliumtartalmát, és az előre beállított, helyspecifikusan szükséges NPK arányában végzi el a kijuttatást.

A hígtrágya-injektálók széles skálája választható, 3-tól 18 méterig terjedő munkaszélességben.

Választható injektálók:

  • Egytárcsás injektáló
  • Hatméteres rövidtárcsa hengerrel
  • Sorközművelő kultivátor, ez esetben át kell szerelni a gépet művelő kerékre
  • Csúszócsoroszlyás injektor
  • Csőfüggöny

A fülkében multifunkcionális érintőképernyős monitoron végezhető el a gép összes beállítása, illetve futtatható a diagnosztika. A joystick és az összes többi kezelőszerv jól kézre esik. A kormányoszlop három irányba állítható, és a kényelmes ülés is a kezelőhöz igazítható.

„Hollandiában, Belgiumban, Németországban és az észak-európai országokban egy kifejezetten ismert márka a Vervaet, ha pedig teljes Európa viszonylatában nézzük, akkor egyértelműen piacvezetők. Hazánkban egyelőre kevés helyen használják, de azon szarvasmarha- és sertéstartó nagyüzemek számára, amelyek nagy területen foglalkoznak növénytermesztéssel is, hatékony munkavégzést tud biztosítani.

A Vervaet Hydro Trike XL típust a hazai közönség legközelebb a június 7-8-án megrendezésre kerülő NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva rendezvényen láthatja”

– invitálja az érdeklődőket Ézsiás Gábor termékmenedzser, és ha valaki azon nem tud részt venni, egy nyári bemutatókörúton ismerkedhet meg közelebbről a géppel.

youtube://v/m4qp0U9zHIE

 

Forrás: AXIÁL Kft.