0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. december 4.

A MÚSZ elsőként csatlakozik a Sport a természetért kezdeményezéshez

A Magyar Úszó Szövetség a világ vizes szövetségei - valamint a magyar sportszövetségek - közül elsőként csatlakozott a "Sports For Nature" vagyis a "Sport a Természetért" kezdeményezéshez.

A szövetség hétfői közleménye szerint a Természetvédelmi Világszövetség (ICUN), az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által életre hívott kezdeményezés célja, hogy a világ sportjában rejlő hatalmas erőt kiaknázva 2030-ra és azt követően a természet megóvása, helyreállítása és védelme érdekében konkrét lépéseket tegyen, illetve ilyen lépések megtételére ösztönözzön mindenkit.

Mindezek alapján a MÚSZ is vállalja, hogy a maga területén mindent megtesz a természet megóvása érdekében, a Sport a Természetért négy alapelvének betartásával.

Ezek a természet védelme, a természet helyreállítása és megújítása, az ellátási láncok által a természetben okozott károk kockázatának csökkentés, valamint a természet megóvása érdekében pozitív cselekedetek ösztönzése a sportéletben és azon túl.

Forrás: MTI