0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 24.

Több ezer liter alkoholt foglaltak le Bács-Kiskunban, jövedéki törvénysértés miatt indult eljárás

Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt indult eljárás abban az ügyben, amelyben 4000 liter pálinkának szánt alkoholt, 4500 liter cukorcefrét és desztilláló berendezéseket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Bács-Kiskun vármegyei településen.

A NAV hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy munkatársaik Bács-Kiskunban jövedéki ellenőrzés céljából kopogtattak be egy családi házba, majd onnan egy tanyára mentek. Az ingatlanok átvizsgálásakor kannákban és tartályokban mintegy 4000 liter pálinkának szánt alkoholt, az egyik melléképület pincéjében pedig 4500 liter forrásban lévő cukorcefrét és egy óriási desztilláló berendezést találta.

A mintavételhez a katasztrófavédelem szakembereit hívták segítségül, ugyanis a fortyogó cefréből távozó gázok miatt csak speciális védőruhában lehetett közel menni a méretes edényhez – írták a közleményben.

A hatóság számára – egy korábbi hasonló jogsértés miatt – már ismert személy a termékek eredetét és jogszerű birtoklását nem tudta igazolni; a desztilláló berendezések birtoklását és a gyümölcspárlat előállítását pedig sem az illetékes önkormányzat jegyzőjének, sem a NAV-nak nem jelentette be az ellenőrzés időpontjáig.

A pénzügyőrök a mintegy 16 millió forint értékű alkoholterméket, a cukorcefrét és a desztilláló berendezéseket lefoglalták és eljárást indítottak jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás gyanúja miatt.

Forrás: MTI