0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

Az agrárium közös célja Európa fenntartható jövője

A június 7-8-i NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow fókuszában azok a technológiai újításokra álltak, melyek a napjainkat kísérő klímaválságra és gazdasági kihívásokra megoldást jelenthetnek. A kiállításon a KITE Zrt. bemutatta ehhez kapcsolódó, korszerű eljárásait és gépeit.

A NAK Szántóföldi Napokon KITE demóparcelláján innovatív megoldásokkal, érdekes információkkal gazdagított komplex élő bemutatóra invitálta a gazdálkodókat. Az érdeklődőknek a legújabb hibrideket/fajtákat, technológiai megoldásokat és inputanyagokat kalászos, repce és kukorica növényállományokban mutatta meg.

Mezőgazdasági megoldásaival és korszerű gyakorlataival olyan kérdésekre adott gyakorlati választ, hogy hogyan lehet költséghatékony módon 2030-ra az EU Green Deal céljainak megfelelni, nem mellesleg a hatékonyság növelése mellett.

Az egészséges növényállomány fenntartása és azáltal a minőségi termés betakarítása okos megoldásokkal és a biológiai hatásokra jobban alapozó, hatékonyabb inputanyag felhasználással lehetséges a KITE szakemberei szerint. Továbbá precíziós szaktanácsadást nyújtottak, melyen az ügyfelek az idén debütált rendezvénykamionban vehettek részt.

A szántóföldi gépbemutatókon talajművelési, tápanyag-utánpótlási, vetés- és a növényvédelmi technológiákat sorakoztattak fel az érdeklődő közönség számára.

A bemutatón 8 gépkapcsolattal találkozhattak a rendezvényre látogatók, mellyel a vállalat a ma elérhető csúcstechnológiát igyekezett megmutatni számukra. A gépflotta felhozatal sikerét növelte a legújabb 8R 410 EVT elektromechanikus váltóval szerelt traktor, valamint az új John Deere 612R See & SprayTM rendszerrel szerelt permetezője, amit Európa-szerte két hete mutattak be a KITE szántóföldi bemutatóin.

Az érdeklődők most először Mezőfalván láthatták ezt a gyomfelismerő rendszerrel felszerelt „okospermetezőt”, ami akár a köröm nagyságú gyomokat is felismeri és lepermetezi.

Az idei NAK állógép-bemutató keretében közel 25 munkagépet állított ki a KITE, melyek között a betakarítástól a logisztikáig szükséges erő és munkagépeket szemlélhettek meg a látogatók.

A gabonabetakarítók közül a John Deere T660 kombájn, a T széria legkedveltebb típusát láthatták az érdeklődők. Tangenciális cséplőrendszere nagyátmérőjű forgó leválasztódobbal rendelkezik, mely a hatékony szemleválasztás mellett biztosítja a kiváló szalmaminőséget is. A kombájnok között az érdeklődők megtekinthették a gazdák körében nagy népszerűségnek örvendő John Deere S770-es típust is, ami az egyrotoros cséplőrendszerének köszönhetően hatalmas betakarítási teljesítményt és kiváló szemminőséget biztosít.

Az állógép bemutató egyik különlegessége a J&M X2431G átrakókocsi volt, mely a nagy teljesítményű egycsigás felépítésének köszönhetően akár 2 perc alatt képes átrakni a terményt egy közúti pótkocsira. Ezáltal megspórolható a kombájn költséges állásideje, valamint talajkímélés szempontjából is kiváló választás.

További előnye, hogy rendkívül szemkímélő, ami kukorica, szójabab, napraforgó betakarításánál elengedhetetlen tulajdonság.

A legerősebb munkagép a John Deere 9900 önjáró szecskázó volt a kiállított gépek között. Ez a 970 LE névleges teljesítménnyel rendelkező önjáró szecskázó a hatékony takarmányelőállítás elengedhetetlen eszköze, mely mind a betakarítás teljesítményében mind minőségében a prémium kategóriát képviseli. Az állógép bemutatón mindenki igényének megfelelően láthatott erő- és munkagépeket, így közép- és prémium kategóriás John Deere traktorokat, SIP rendképzőket, valamint egy Geringhoff kukorica adaptert is. A logisztikai feladatok hatékony elvégzéséhez kétféle JCB rakodó: egy törzscsuklós TM220-as és egy teleszkópos 542-70-es AgriLoadall képviselte a repertoárt. Továbbá SIP tárcsás fűkaszákat, és egy Joskin tandem tengelyes pótkocsit is megszemlélhették az ez iránt érdeklődők. De szemügyre vehették a John Deere hengeres bálázót is, melyet egy V451 R-es változó kamrás és egy F441M-es fix kamrás típus képviselt.

 

Forrás: KITE Zrt.