0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 1.

Nemzetközi színtéren

Májusban az ausztriai weikersdorfban rendeztek nemzetközi versenyt, ahová sok magyar távlovasunk utazott ki minősülési és a nemzetközi hangulat megismerése végett; majd júniusban a szlovákiai Somorján folytatódott a magyarok remekelése. Nagy öröm, hogy versenyzőink egyre nagyobb létszámban vesznek részt, és egyre nagyobb célok elérésével viszik Magyarország hírnevét.

A weikersdorfi verseny különböző távjait hét magyar páros teljesítette sikeresen; közülük a szárnyait bontogató Bányai Anna juniorunkat kérdeztük, aki második helyezettként zárta a 100 kilométeres versenyt.

„A weikersdorfi verseny élmény volt számomra. Azon ritka alkalmak egyike, amikor anyukám, a szintén versenyző Varga Katalin nem lovagolt velem együtt. Persze a földről végig követett bennünket, hiszen ő és édesapám voltak a segítőim. Ők hűtötték, etették, itatták, látták el a lovamat. Szerencsére együtt tudtam haladni a barátainkkal, Bukor Barbarával és a nagyon tapasztalt és sikeres Fekete Patríciával, így nem kellett egyedül lovagolnom és a hangulat is jó volt.

Azon a hétvégén hirtelen nagyon meleg lett az előző hetek időjárásához képest, ez a lovakat is, engem is megviselt. Igyekeztünk a lovakat sokat hűteni.

Végül nagyon szépen, második helyen tudtuk zárni a versenyt. Salam, a lovam szinte végig elöl ment és jókedvűen, végtelen profizmussal teljesítette a távot. Én személy szerint szeretnék még sok ilyen versenyen részt venni, és akár nagyobb távokon is indulni idővel. Szeretnék majd különböző pályákon, többek közt sivatagban is versenyezni és világ- vagy Európa-bajnokságon indulni, de ez még mind nagyon messze van.

Egyelőre a célom tapasztalatot gyűjteni, gyakorlatot szerezni, tanulni erről a sportról és egy 120 kilométeres versenyen végigmenni”, mondta a verseny után Bányai Anna.

Az ausztriai versenyt sikeresen teljesítette Nagy Zsófia Jaffa nevű lovával és Knotik Ottilia El Sbaa Bohun nevű lovával 120 kilométeren; Mihók Orchidea és Paige De Napoli, Fekete Patrícia és Janita De Jose, Bukor Barbara és Kemir VII-5, valamint Bányai Anna és Salam de Lenovol 100 kilométeren; továbbá Nagy József és Koheilan Kócsag 80 kilométeren. Gratulálunk nekik!

Júniusban a szlovákiai Somorján folytatódott a magyarok remekelése.

Ungvári Miklós Go-3 Hala P nevű lovával a 120 kilométer sikeres befejezésével kvalifikálta magát a fiatal lovak világbajnokságára. Másodjára sikerült teljesítenie a 120 kilométeres távot Nagy Zsófiának, akinek ez belépő lehet a jövő évi junior Európa-bajnokságra. Török Karolina első 120 kilométeres távján van túl, meggondolt, határozott lépésekben halad a válogatottság felé.

A többi sikeresen célba ért magyar versenyzőnek is gratulálunk, hogy egyre nagyobb létszámban, minél nagyobb célok elérésében vesznek részt és viszik Magyarország hírnevét a lovassport világába.

A somorjai megmérettetést sikeresen fejezte be Ungvári Miklós és Go-3Hala P, Nagy Zsófia és Jaffa, Török Karolina, illetve Koheilan Barni 120 kilométeren; Mihók Orchidea és Noble De Napoli, Fekete Patrícia és Billiard, Szabó Alexandra Fradika és Shagy Gixi R, Gosztolai Zsanett és Shagya Babóca R 100 kilométeren; Nagy Richard és Shagya Szamóca 80 kilométeren; majd a verseny második napján még egy 100 kilométeres távot teljesített eredményesen Fekete Patrícia és Mihók Orchidea, előbbi Shagya De Crouz, utóbbi Picasso De Napoli nevű lován.

Bors Margaréta

Forrás: Pegazus