0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 17.

A kávézacc utóélete a fürdőszobában

Sokszor halljuk, ne dobjuk a kávézaccot a szemétbe, mert annál sokkal értékesebb. És nem csak a növények hálálják meg, a bőrünket is kényeztethetjük vele.

Sokat hallani például a kávés bőrradírokról. Ha természetes testápolásról van szó, érdemes egy lépéssel továbbmenni, és csodálatosan illatos szappant készíteni, amely nemcsak tisztít, hanem feszesít és javítja a bőr állapotát.

A kávé legfontosabb összetevője a koffein, sokunk hatékony reggeli ébresztője, de érdemes tudni, hogy a bőrre is kiváló hatással van.  

A krémekhez a koffeint feszesítő és karcsúsító hatásáért használják és segít a cellulit elleni küzdelemben. A kávé hozzáadása a kozmetikumokhoz, beleértve a szappanokat is, segít kisimítani a bőrt és visszaadni annak rugalmasságát, valamint megkönnyíti az egészséges és egyenletes bőrtónus elérését.

Egy rendszeres kávéfogyasztó rengeteg zaccot „termel” , Nem csoda, hogy gyakran feltesszük a  kérdést,  hogyan használjuk fel a kávézaccot? A legismertebb terület a kertészkedés: a cserepes növények kedvelői és a kertészek virágtrágyaként használják. A természetes testápoláshoz közel állók ismerhetik és használhatják bőrradír összetevőjeként.

Itt az ideje, hogy kiderüljön, hogy a kávészappan mennyire hatásos és készítése egyszerű és sokkal olcsóbb mint a drogériákban.

De a legfontosabb, hogy használata serkenti a mikrokeringést, támogatja a bőr méreganyag kiválasztás folyamatait. Rendszeres használata során a bőr hidratált és rugalmas lesz tőle. Sokan nem is tudják, hogy megköti a kellemetlen szagokat, és izzadság ellen is használható. A kávé durvább szemcséi eltávolítják a bőr elhalt hámrétegét, ezáltal felgyorsítják a bőr természetes sejtmegújulásának folyamatát. Minden bőrtípusra ajánlott.

Mindössze két összetevőre van szükség

ahhoz, hogy saját kávészappant készíthessünk: egy jó minőségű kávé zaccára és egy darab szappanra. A legjobb, ha a legegyszerűbb, semleges fehér vagy szürke szappant választjuk, amelyek nem tartalmaznak szintetikus összetevőket és  illatanyagokat sem. Ez biztosítja, hogy a kávé csodálatos aromája is érezhető legyen.

Ha épp most főztünk le és kortyoltunk el egy frissítő kávét, várjuk meg, amíg a kávézacc kihűl. Közben reszeljünk le egy darab szappant. Olvasszuk fel a szappan reszeléket alacsony lángon, adjunk hozzá egy kis vizet, és folyamatosan kevergessük, amíg  egyenletesen fel nem olvadt.  Majd hozzá adhatjuk a kávézaccot, és keverjük el alaposan. Ezen a ponton tehetünk bele egy kis olíva- vagy kókuszolajat is, ami további tápláló és hidratáló tulajdonságokkal ruházza majd fel. Utána öntsük formába. Erre bármi alkalmas lehet, például a muffin- formák is. Vagy kiönthetjük egy sütőpapírral kibélelt nagyobb csészébe, és ha kissé kihűlt golyókat formázhatunk belőle. Tegye félre hűlni, ha gyorsabb eredményt szeretnénk, akár a hűtőszekrénybe is tehetjük egy időre.
Már csak a fürdőkád szélére kell tennünk és fürdőzés közben is élvezni a kávé jótékony hatását.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu