0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Érdekli a szőlő és borgazdaság? Ezt a szakirányú képzést Önnek találták ki!

2023. szeptemberében ismételten indul a másoddiplomás Szőlő-és borgazdasági szakmérnök/szaktanácsadó képzés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szőlészeti és Borászati Intézetében.

A képzés célja, hogy

a szakirányú továbbképzésben résztvevők megismerjék a világ és hazánk szőlő- és bortermelésének helyzetét, közigazgatási, jogi szabályozását, a szőlőtermesztés biológiai alapjait, a termesztést befolyásoló ökológiai tényezőket, a termesztéstechnológia elméletét és korszerű módszereit.

Elsajátítják a szőlőfeldolgozás, a borkészítés- és kezelés, tárolás, palackozás kémiai, mikrobiológiai, technológiai alapjait, módszereit, műveleteit és gépeit. Megismerik a gazdaságos és hatékony termelést elősegítő gazdálkodási, pénzügyi összefüggéseket, a termékértékesítés, bormarketing speciális kérdéseit, feltételrendszerét és gyakorlatát.

A szakirányon végzettek alkalmasak a szőlőtermesztés, a borászat, a borkereskedelem, valamint a kapcsolódó területeken (önkormányzatok, szakigazgatás, turizmus, vendéglátás, borászati szakemberképzés, szakmai érdekképviseleti szervezetek, vidékfejlesztési intézmények) termelésirányító, -fejlesztő, értékesítő tevékenység végzésére, továbbá szőlészeti és borászati vállalkozások létrehozására, működtetésére, vezetésére.

A szakról további információ a MATE oldalán ide kattintva érhető el.

 

Forrás: MATE