0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 17.

Paradicsomkavalkád, dínókori növények – nyárzáró programok a Füvészkertben

Érdemes a budapesti Füvészkertbe menni szeptember első három napján (péntek, szombat, vasárnap): Pénteken paradicsomnap lesz kóstolóval, szombaton tartják az örökbefogadók napját, vasárnap pedig kiderül, milyen növényeket őriz a kert régi korokból és távoli kontinensekről.

Az ELTE Füvészkert és a Bolgár Kutatóintézet közös szervezésében évek óta megrendezik a Paradicsomnapot az ELTE Illés utcai botanikus kertjében, a Pál utcai fiúkból is jól ismert Füvészkertben. A szeptember 1-jén 11 órakor kezdődő program

nyilvános, mindenkit szeretettel várnak a szervezők a kertben termesztett bolgár fajták kóstolójára,

illetve az ízversenyre és szavazásra. A paradicsomok ízének fokozásához a bolgár fehér sajtot a Bolgár Kutatóintézet biztosítja, írják a program beharangozójában.

Szeptember 2-án nyitástól zárásig az örökbefogadóké lesz a terep, a füvészkerti növények örökbefogadói ilyenkor szervezett keretek között nézhetik meg kiválasztott növényüket. Az örökbefogadók ezen a napon díjmentesen látogathatják a kertet, és részt vehetnek egy szakvezetésen. Aki esetleg itt kap kedvet, hogy maga is örökbefogadó legyen, az a https://www.fuveszkert.org/orokbefogadas/ oldalon tájékozódhat a részletekről.

A Füvészkertben található valamennyi növény örökbe fogadható,

az örökbefogadó a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt támogatja.

Vasárnap, szeptember 3-án Régi korok, távoli kontinensek növényei címmel tart tematikus szakvezetést Schneider Zoltán biológus. A 11-től kezdődő sétán a világ másik oldaláról ide került növényekkel is találkozhatunk, de

olyan élő kövületekkel is, amelyeket egykor talán még a dinoszauruszok is láthattak.

Ez utóbbi eseményre nem elég a füvészkerti belépő, külön jegyet kell venni, részletek a fuveszkert.org honlapon.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu