0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 21.

Újabb őrült TikTok-trend: tojástörés kihívás

Új tojásos TikTok-trend hódít a napokban, milliós megtekintéseket hoz a résztvevőknek – akik vegyes véleményeket kapnak a nyilvánosságtól.

Az Egg Crack Challenge-nek nevezett tojástörős trendben a szülők úgy tesznek, mintha egyszerűen főznének vagy sütnének valamit, amihez tojásra van szükség. Amikor azonban fel kell törni a tojást, azt a rendszerint hét év alattinak tűnő, sokszor egészen pici gyerekeik fején teszik meg, és videóra veszik a gyerkőc meglepett reakcióját.

Néhány #eggcrackchallenge videó a TikTokon már több mint 10 millió megtekintést ért el, és sok másik is közelít ehhez a számhoz.

Bár a trendet ártalmatlannak és viccesnek szánják, a közvélemény nem találja annyira viccesnek, ugyanis a gyerekek reakciói a haragtól a nevetésig terjednek, sok kicsi pedig sírva is fakad. Utóbbiak miatt az egyik hírügynökség „gyermekbántalmazásnak” nevezte a trendet. A kihívásról tudósító Fox News még pszichológusokat is megszólaltatott.

Itt Dr. Don Grant, a Newport Healthcare egészséges eszközkezelésért felelős nemzeti tanácsadója szerint a trükkök nem gyerekeknek valók, és a kihívás veszélyeztetheti gyermek magába vetett bizalmát.

„Néztem a videókat és a reakciókat. Mindegyik gyereknek bele kellett egyeznie a „kihívásba”, de nem voltak abban a korban, hogy beleegyezhessenek” – mondta.

Állítólag sok olyan felhasználó, aki részt vett a kihívásban, kénytelen volt kikapcsolni a kommenteket, hogy ne kapjon annyi negatív megjegyzést.

Néhány magyar hozzászólás:

„Ez beteges! Hogy képesek anyák ilyet csinálni?”

„Hülye idióták, komolyan… és röhög azon, hogy a gyerekének ez kínos és sz@rul esik…Esküszöm, egy egész tálca tojást törnék az ilyen fején szét, de úgy izomból…”

„…Az ilyen szülő egy barom! És még meg is osztja, hogy hogyan alázza meg a gyerekét. Teljesen érthetetlen…”

Mások szerint ez a trend ártalmatlan. A wattagnet.com munkatársa azt írta, első gondolata az volt, hogy a tojásárak már nem lehetnek túl magasak, ha elpazarolhatják az ilyen trendekre, és kíváncsi arra, hány extra tojást adtak el a kihívást teljesítőknek az elmúlt hónapban.

Mindenesetre már „top lájkolt” az a videó is, ahol az anyuka arra kéri a gyerekeit, hogy törjék fel az ő homlokán a tojást, ami az egyik gyerkőc megtagad, a másik pedig ugyan megpróbálja, de végül nem sikerül.

 

 

 

@niky.mamamd Replying to @leftistinflorida I think the whole thing is ridiculous but if there is one way to do it, this would be the way while respecting everyone’s decision to either allow or not allow for the egg to be cracked on their head. But respecting kids and not making them cry unfortunately does not make for viral video content which is more important to some people. #pediatrician #funmom #respectyourkids #eggchallenge ♬ Happiness – 冯强强

Forrás: magyarmezogazdasag.hu