0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 21.

Az új piac új lehetőségeket jelent a közösség számára

KAP Stratégiai Terv részeként a 2023-2027 közötti időszakban is kiemelten támogatjuk a helyi termelők piacra jutásának elősegítését, a helyi alapanyagok felhasználását és így a helyi gazdaság fejlesztését – mondta Nagy István.

Nagy István agrárminiszter pénteken, Tégláson, a helyi piac átadóján hangsúlyozta, mindezzel az a cél, hogy biztosítsuk az egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátást és a helyi termelők támogatását. Ha ugyanis biztonságot, minőséget, frissességet szeretnénk vásárolni, azt helyi termelőktől tehetjük meg. A Vidékfejlesztési Program pályázatainak első kiírásában több mint 13 ezer mezőgazdasági kisüzem nyert el egyenként 15 ezer eurós, összesen csaknem 74 milliárd forintnyi támogatást.

(Fotó: Pelsőczy Csaba)

Nagy István kitért arra is, szintén egy beszédes szám, hogy egyre több a hazai kistermelő. Tíz év alatt az ötezer fős kistermelői közösség 22 ezer fősre bővült. Hajdú-Bihar vármegyében 867 kistermelő van jelen, akiknek egyre több lehetősége nyílik arra is, hogy a termékeiket helyben, helyi piacokon értékesítsék. Míg 2012-ben csak 117 termelői piac működött, most már 321, ebből 26 itt, Hajdú-Bihar vármegyében – fejtette ki a miniszter.

(Fotó: Pelsőczy Csaba)

A tárcavezető kiemelte, mindez azt mutatja, vidéken lehet minőségi életet élni, a vidék ugyanis biztosítani tudja mindazt, amire a családoknak szükségük van: a biztonságot, az otthont és a munkalehetőséget.

Forrás: AM közlemény

Magazin ajánló: