0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Karajt, a malacot elvették gazdájától, és fogyókúrára fogták

A hatóságok az állatvédelmi jogszabályokra hivatkozva rendelték el a sertés elszállítását. Úgy vélték, hogy a tulajdonos nem megfelelően gondoskodott az állatról, mert az már túlságosan elhízott volt.

Az állatorvosi szolgálatok és a rendőrség szokatlan akciójára az Egyesült Államokban, a floridai West Palm Beachen került sor. Mint ahogy a helyi média beszámolt, a tisztviselők úgy döntöttek, hogy a tulajdonos túletette a sertését, és elrendelték elszállítását.

A disznó neve Porky Chop, nevezhetjük Karajnak, akit otthon tartottak és háziállatként kezeltek. Tulajdonosa, Annette Wrubleski láthatóan nem tudott semmit megtagadni kedvencétől, mert a malac elérte a 180 kg-os súlyt.

Végül egy kedves szomszéd észrevette, hogy az állatnak már a járással is gondjai vannak, és értesítette a szolgálatokat, hogy a nő rosszul gondoskodik az állatról.

A rendőrök egy állatorvos és az állat menhely munkatársai segítségével bekopogtak Wrublewski asszony házába. Az állatorvos megállapította, hogy a sertés túlságosan elhízott, ami veszélyezteti az egészségét és az életét. Emellett rámutatott, hogy Karajnak túl hosszúak a fogai és a patái, ami a helytelen életmód és táplálkozás következménye. Arra a következtetésre jutottak, hogy a tulajdonos nem gondoskodik az állat jólétéről, és úgy döntöttek, hogy elviszik. Karajt felvonszolták egy kamionra és az állat menhelyre szállították.

Érdekesség, hogy Wrublewski asszony Laughing Pig Sanctuary, azaz Nevető Disznó Szentélynek nevezte el kis birtokát és bejelentette, hogy mindent megtesz azért, hogy visszakapja a malacát. Készen áll arra, hogy a hatóságok minden előírásnak eleget tegyen, és ha ez nem segít, bírósághoz fordul.

Karaj jelenleg a menhelyen tartózkodik, ahol a malacnak diétáznia kell. Az intézmény munkatársai azonban nem találtak olyan szakembert, aki hajlandó lett volna megrövidíteni a patáit és egyelőre az is gondot okoz, hogy a sertést több testmozgásra bírják, ami segítene leadni a súlyfeleslegét. Úgyhogy egyelőre nem térhet vissza a Nevető Disznó Szentélybe.

Forrás: farmer.pl

Magazin ajánló: