A fürtöket öt bogyóra metszik, így körülbelül 70-80 dekagrammosak. Ekkora súly biztonságos tartása érdekében műanyag fürttartókat helyeznek fel, amiket szedéskor gyűjtenek, fertőtlenítenek és újrahasznosítanak. A szártartó klipszeket a madzag egy részével fokozatosan eltávolítják már nyár közepétől, így azzal már nem kell bajlódni kultúraváltáskor, magyarázta Labádi Zsolt.
Kézi mozgatás, emelgetés nélkül

A szedési igényeknek megfelelően hetenként egyszer vagy többször érnek vissza a szedéssel, a közvetlenül rekeszekbe, ládákba rakott fürtöket a csarnokban egalizálják a kívánt mennyiségre. Bár a szedők már nagyjából tudják, hány fürt kell, nagy segítség a Viscon gépsor. Miután a ládák/kartonok szedőkocsikon megérkeznek a csarnokba, kézi mozgatás, emelgetés nélkül rákerülnek a szalagra, ami elviszi őket a három mérlegelő munkaállomásra. Ott pedig a mérleg kijelzője nemcsak a hiányzó vagy fölösleges tömeget jelzi, hanem azt is mutatja, hogy hány bogyóval kell kiegészíteni, vagy mennyit kell elvenni a ládában lévő fürtökből a kívánt súly eléréséhez. Ehhez a dolgozók már munka előtt „betáraznak” három- és négybogyós fürtökből. Ha minden rendben, egy felvillanó mosoly jelzi, hogy indul a láda a rakatolóhoz.
magyarázta Labádi Zsolt.
A Profi-Tom Kft. a megalakulása óta tagja a Dél-KerTÉSZ szövetkezetnek. A paradicsom már a szedés napján bekerül a tész szentesi logisztikai központjába, majd onnan főként a kiskereskedelmi láncokba.
Most úgy tűnik, minden kerek, további bővítés nélkül, a meglévő üzemből igyekeznek kihozni a legtöbbet.





