0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 25.

A propoliszról a gyakorlatban

A Méhészet tavaly januári és februári számában KOVÁCS DÁVID méhésztársunk kiváló cikksorozatát olvashattuk „Miért és hogyan termeljünk propoliszt” címmel.

Sodrómolyok a gyümölcsösökben

Gyümölcsöseinkben számos apró lepke él, melyeket a hernyóik jellegzetes tavaszi kárképe alapján összefoglaló néven sodrómolyoknak nevezünk.

A hadsereg is harcba száll a pármai sonka védelmében

A terjedő afrikai sertéspestis járvány az oka, hogy Olaszországban a vadászok mellett valószínűleg a hadsereget is bevetik a vaddisznók ellen.

Öt évvel a népszavazás után mi lett a beporzókkal?

Öt évvel ezelőtt Bajorországban ezrek álltak sorban a városházák előtt, sok helyütt hóban, hogy aláírják a beporzók megmentését célzó népszavazási kezdeményezést. Több mint 1,7 millió állampolgár foglalt állást aláírásával a beporzók megmentése melle

A Holdra is leszállhatnánk velük

Lassan 6 éve, 2018 decembere óta Nyugat-Magyarországon, valamint Heves és Borsod vár­megyékben az AXIÁL Kft. képviseli az istálló és fejéstechnológiát gyártó DeLaval céget.

Az időjárás miatt sok helyen csúszhat a kémiai szúnyoggyérítés

Tizenegy vármegyében, csaknem 32 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat ezen a héten - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedden az MTI-vel.

Új állattenyésztési kiállítással bővül a HUNGEXPO szakmai kínálata

A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén idén, 2024. november 28-30. között kerül megrendezésre az ANImashEXPO.

Közel ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre

Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezése érkezett.

Hasznos állatok és haszonállatok a permakultúrás kertben

A permakultúrás rendszer diverz, vagyis sokszínű és sokféle fajból áll, amibe beletartoznak nemcsak a számunkra kedves növények, de az állatok is, mert fontos szerepük van az energia és az anyag körforgásában. Ők a fogyasztók, a lebontók.

A Kiskunsági Nemzeti Park

Hazánk egyik legtagoltabb, éppen ezért talán legváltozatosabb nemzeti parkja 1975. január elsején jött létre. Területe meghaladja az ötvenezer hektárt, és kilenc egységből áll.

Gyümölcs: egészséges nasi kutyáknak

Lassan belekutyagolunk a nyárba és hamarosan dúskálunk a friss, lédús, zamatos gyümölcsökben. De nehogy azt gondoljuk, hogy négylábú kedvencünket ki kell hagynunk a jóból.

Hétvégén kezdődnek a Nemzeti Vágta előfutamai

Vajdasági vágtával kezdődnek szombaton Szabadkán az előfutamok a 17. Nemzeti Vágtára, vasárnap a Tolna vármegyei Őcsényben mérkőznek meg egymással az amatőr lovasok.

Századokon átívelő érték a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, előző hét végén.

Kéz a kézben a fenntarthatóság és a hatékonyság

Azt már megszoktuk, hogy háztartásigép-vásárlás alkalmával számos információt tartalmazó energiacímkét találunk az eszközökön. Lassan azt is meg kell szoknunk, hogy ugyanilyen információk jelennek meg az élelmiszereken is,...

Erdélyi tarka pulyka a baromfiudvarban

Az erdélyi egy parlagi fajta, fekete-fehér alapszínben, amely küllemében elkülönül mind a réz-, mind a bronzpulykától.

„Minden év tanulás volt számomra”

Fekete Tímeának 35 anyajuh alkotja az állományát, amelyek közül soknak saját neve és története van. Talán túlságosan is a szívéhez nőttek, nehezen éli meg a betegséget: ám ahogy idővel felkészült gazdává vált, ezekből egyre kevesebb fordul elő.

Holland törpekecske – a sokszínű apróság

A törpekecskék Nyugat-Afrikából származnak, ahol több típusuk is kialakult, ám már régóta élnek hazánkban is.

Szántóföldi növények: merre, gazduram?

Április végén alig mozdul az élet a határban. Pedig a levágatlan kukorica sok helyen még ott áll, mellettük a felszántatlan őszi tarló szintén munkagépekre vár.

Nem az állattenyésztés a felelős a globális ivóvízkészletek csökkenéséért

Az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mondanak.

Ausztrália betiltja az élő juhok tengeri szállítását

Ausztrália kormánya szombaton közölte, hogy 2028 májusától betiltja az élő juhok tengeri szállítással történő exportját az országból, és ezzel teljesíti ígéretét, hogy véget vet egy olyan gyakorlatnak, amelyet az állatvédők régóta elleneznek.

Állattartás: tévhitek kontra tények

Az állattartás kapcsán sem kell minden esetben kell az összes észrevételt és javaslatot kőbe vésett törvénynek tekinteni, hiszen olykor megdőlhetnek a több évtizedes múltra visszavezethető mendemondák is.