0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Turistaházak az Észak-Börzsönyben és a Karancs-Medvesben

Az Ipoly Erdő Zrt. működési területének két, a turizmus szempontjából kevésbé felkapott térségében egy-egy új bakancsos szállás is várja a kirándulókat.

Turistaház az Észak-Börzsönyben

Az Észak-Börzsönyben autózva, a 2-es számú főútról Hont és Drégelypalánk között lekanyarodva közelíthetjük meg az erdőben megbújó Kútbereki Turistaház, Matracszállás és Nomád táborhelyet. A hont-tsitári kápolnától és a csodatévő Kutyinka-forrástól indulva pedig alig félórányi járásra érjük el a felújított egykori erdőőri lakot. Három, külön bejáratú földszinti szobájában összesen 20, a két emeleti matracos hálóteremben 19 fő fér el kényelmesen. A közösségi tér a konyhával egy légtérben található, így közös főzésekre is alkalmas. A bakancsos szálláshely különleges elhelyezkedése igazi pihentető kikapcsolódást kínál. Az óriási udvar a szabadtéri játékok remek porondja, míg a szállás melletti pincegádor és tűzrakó hely a nyári esték hangulatos közösségi terepe.

Kútbereki Turistaház, Matracszállás és Nomád szálláshely
2647 Hont, külterület (Kútberek)
GPS: 48.03305556° / 19.01361111°
Keresztes Dávid, tel.: +36 (20) 468-7045, e-mail: Kerdavid82@freemail.hu


Kulcsosház a Karancs-Medvesben

A frissen felújított Csernyik Kulcsosház a Vízválasztói horgásztó közvetlen közelében, erdőszélen áll, Salgótarjántól mindössze 7 kilométerre. A nyugalomra vágyóknak, és a horgászat szerelmeseinek egyaránt kiváló szálláshely, de a mozgékonyabb bakancsos turisták sem unatkoznak majd a környéken. Nincs messze a Salgó vára, és ha még „marad néhány kilométer a lábukban”, akkor onnan gyönyörű, 6 kilométeres túraút vezet a Somoskői várhoz. Boszorkánykő, Eresztvény, a Salgóbányai Erdészház, a Somoskői Vadaspark vagy a salgótarjáni bányamúzeum a környék kedvelt kirándulóhelyei, látnivalói több napra kínálnak programokat. A 2 szobás, fürdőszobás ház egyidőben 7 főnek kínál kellemes pihenőhelyet. A szobák külön-külön is bérelhetők.

Csernyik Kulcsosház
3141 Salgótarján-Zagyvaróna, Csernyik völgy 1.
GPS: 48.100723° / 19.873251°
Gregán Zoltánné Kucsera Nikolett, tel.: +36 (20) 468-7065, e-mail: greganzne@gmail.com

Forrás: A Mi Erdőnk